Keuren in Zuid Afrika: Annichje-dochter Veronichje Kroon (Dries 421)

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13729
Geregistreerd: 20-04-16

Keuren in Zuid Afrika: Annichje-dochter Veronichje Kroon (Dries 421)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-03-22 19:04

Phryso
Fokkerij

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Renate Zuidema Fotografie.


Op de keuring in Parys op dinsdag 22 maart is Veronichje van Pela Graca (Dries 421) Kroon geworden. Veronichje is een dochter van de maximaal gelauwerde Annichje van Bokkum Model Sport Elite Preferent Prestatie AAA (Ulke 338), die ook in Zuid Afrika op de stoeterij van Celeste Steyn staat.

IBOP van 87 punten
Veronichje werd door Jean van Deventer naar een fraaie score van 87 punten in haar IBOP gereden. "Een merrie met veel lichaamsgebruik, een goede stap en galop", vertelt jurylid Sabien Zwaga, die samen met Annemieke Elsinga in Zuid Afrika is. "Ze blonk uit in achterbeengebruik, met veel buiging in het spronggewricht en sterk onder het lichaam geplaatst. Fraai waren ook haar overgangen, waarbij ze veel verlenging in haar frame toonde en impuls showde. Het was een genot om naar te kijken." De achtjarige Veronichje heeft de goede genen van haar moeder meegekregen, signaleerde Sabien. "Ze heeft hetzelfde silhouet als Annichje. Veel ras, een fraaie halsvorm, sterk gebouwd waarbij haar bovenlijn wat sterker mocht en de beenstand wat correcter. Maar voor stap scoorde ze een 9."

Alle Sterren van Dries 421
Een aantal merries in Parys was dankzij de videobeoordeling afgelopen winter al opgenomen in het stamboek en werden nu op de keuring in levende lijve beoordeeld. Zoals Femke van Pela Graca (Dries 421), die met Jean van Deventer voor haar IBOP 77 punten liet noteren. "Een merrie met veel potentie die al verzameling en wissels laat zien. In de IBOP gaat het om haar aanleg en daar scoorde ze hoog op de overgangen en voor impuls." In beweging overtuigde de vijfjarige ook op de keuring. "Het is een langgelijnde merrie, haar hoofd kon edeler."

Bij Henson Stud konden eerder deze keuringstour niet alle paarden gekeurd worden, maar in Parys werden ze alsnog gepresenteerd. Celeste van Henson (Dries 421 x Winand 505) van Henson Friesian Stud van Henriet en Gawie Stoltz had al een IBOP-score van 78 punten. Op de keuring werd ze Ster met een tweede premie. "Een rastypische, zeer correct gebouwde merrie die meer kwaliteit in beenwerk mocht hebben", beschrijft Sabien. "Ze stapte opvallend goed en heeft een goede draf."

Bij de hengsten werd Bartell van Pela Graca Ster. Een zeer aansprekende hengst met veel ras en correct in bouw en beenwerk, licht Sabien toe. "Hij heeft bovendien een goede stap met veel lichaamsgebruik." Bartell is een zoon van Dries 421, de 21-jarige in Zuid Afrika gestationeerde stamboekhengst die deze keuring hofleverancier was bij de Sterverklaring.
Ook de vierjarige Hero van Pela Graca is een zoon van Dries 421 die een Ster verdiende. "Een heel complete hengst met voldoende ras, sterk gebouwd met correct beenwerk en een goede stap en draf."

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ComscoreBot, friezenfan2 en 3 bezoekers