Operatie van Twentytwo des Biches goed verlopen na beenbreuk in Parijs

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13264
Geregistreerd: 20-04-16

Operatie van Twentytwo des Biches goed verlopen na beenbreuk in Parijs

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-03-22 15:36

Equnews.nl
Algemeen

Afbeelding
Twentytwo de Biches tijdens de OS in Tokio 2020, met ruiter Bryan Balsiger.
Foto: Christophe Taniére/ FEI/ Flickr


Nieuws van Twentytwo des Biches! Afgelopen zondag, op de laatste hindernis van haar parcours in de Grote Prijs van het CSI5* in Parijs, heeft Twentytwo des Biches een ongeluk gehad. De merrie werd onmiddellijk verzorgd door de dierenartsen ter plaatse, die eerste hulp verleenden en een eerste diagnose stelden, die vervolgens werd bevestigd in de kliniek van Grosbois in Frankrijk, waarheen zij werd vervoerd.

De merrie heeft een breuk aan het eerste kootje van haar linkervoorbeen. Ze werd maandag in de kliniek geopereerd door Dr. Fabrice Rossignol, een groot specialist op dit gebied, die deze delicate operatie uitvoerde na veel overleg met de dierenarts van Twentytwo, Thomas Wagner, en de dierenarts van de universiteitskliniek van Zürich, Anton Fürst.

Vandaag is het nieuws geruststellend en een grote opluchting. De operatie is goed verlopen, Twentytwo staat rechtop en heeft dinsdagochtend al zijn eerste stapjes gezet op het erf van de kliniek. De dierenartsen zijn erg blij met het resultaat. Het herstel zal uiteraard tijd vergen en het enige doel is dat Twentytwo kan genieten van het pensioen dat ze verdient.

Christiana Brechtbühl, eigenaresse van Twentytwo des Biches: "Twenty is een lid van onze familie en wat er gebeurd is, is bijzonder moeilijk om mee te leven. We hebben een zeer moeilijke tijd gehad, maar gelukkig ligt die achter ons. We hebben alles gedaan voor Twenty en zullen dat blijven doen. Bryan en ik zijn nog steeds in de buurt van Parijs met haar. Ons enige doel is dat ze kan genieten van het pensioen dat ze verdient na zoveel voor ons te hebben gegeven en zo'n geweldige sportcarrière te hebben gehad. Wij zijn zeer ontroerd door de vele steunbetuigingen die wij hebben ontvangen. Wij willen de veterinaire teams in Parijs en in de Clinique de Grosbois en het organisatiecomité van de CSI van Parijs bedanken voor wat zij voor Twenty en voor ons hebben gedaan.

Bryan Balsiger, ruiter van Twentytwo des Biches: "Dit evenement is erg moeilijk voor mij en ik ben erg aangedaan. Maar ik ben vandaag ook opgelucht dat de operatie goed is gegaan en dat Twenty al staat en loopt. Ik hoop nu uit de grond van mijn hart dat zij goed herstelt. Twentytwo heeft me zoveel gegeven en me geholpen mijn dromen te verwezenlijken, ze betekent zoveel voor me. Ik dank iedereen voor de geweldige steun die ik sinds zondag in deze tijd heb gekregen. Het betekent veel voor me."

Michel Sorg, leider van het Zwitserse team: "Dit ongeluk is een grote schok voor het Zwitserse team. Wij hebben Christiana Brechtbühl, Bryan Balsiger, Mélusine Guiblin-Miché en hun hele team zoveel mogelijk gesteund, ter plaatse en ook daarna. En natuurlijk blijven we dat doen. Het is een grote opluchting te weten dat de operatie goed is gegaan. We hebben allemaal maar één wens, dat Twenty van een mooi pensioen in de wei mag genieten na zo'n geweldige carrière waarin ze zoveel heeft gegeven aan ons Zwitserse team. Nogmaals, onze steun en gedachten gaan uit naar het hele Twentytwo team.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


horsiegek

Berichten: 2347
Geregistreerd: 09-10-05
Woonplaats: Ergens tussen de paarden

Re: Operatie van Twentytwo des Biches goed verlopen na beenbreuk in Parijs

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-22 15:47

"Eerste kootje" is erg letterlijk vertaald. Merrie heeft haar kootbeen gebroken. Hopelijk gaat ze uiteindelijk pijnvrij door het leven.

Instagram: Padier.art --> https://www.instagram.com/padier.art/
Je paard laten scheren? Stuur mij een pb!
https://www.facebook.com/paardenscheerservice/

anjali
Berichten: 14347
Geregistreerd: 25-07-15

Re: Operatie van Twentytwo des Biches goed verlopen na beenbreuk in Parijs

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-22 18:35

Beterschap gewenst!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: DotBot, Joanne_, Ladypronk, November108, SemrushBot en 31 bezoekers