Jos Verlooy en Next Funky de Muze op één in Lier

Moderators: Maureen95, Essie73, Muiz, Firelight, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14321
Geregistreerd: 20-04-16

Jos Verlooy en Next Funky de Muze op één in Lier

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-03-22 19:17

Belgian Warmblood
Sport

Afbeelding
Jos Verlooy, hier tijdens het EK 2019 in Rotterdam.
Foto: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images/FEI.


In Lier ging het zilver in de allereerste proef op donderdagochtend meteen naar een BWP-combinatie.
Filippo Tabarini reed Manou de Muze, een tienjarige Arko III merrie uit BWP-merrielijn 34, in een razendsnelle tijd naar een knappe tweede plaats in de 1m40, die rechtstreeks op tijd ging.
Manou (Arko III x Quidam de Revel) werd geboren in de stallen van Marc Vandamme.

Aansluitend ging er een 1m45-proef van start, eveneens rechtstreeks op tijd. Hier eindigde een volledig Belgische combinatie op trapje 5. Niels Bruynseels en Matador bleven netjes foutloos. Matador is een nakomeling van Emerald x Laredo. Fokker is Cavallini Bvba.

Op vrijdag kwamen Gilles Dunon en Fou de Toi vd Keihoeve aan de start in de 1m45. Brons was hier het resultaat na een dubbele nulronde. Ronny Bergiers is trotse fokker van Fou de Toi (Toulon x Melkior du Montois).

Dé prestatie van het weekend in Lier kwam van Jos Verlooy, die de teugels in handen had van Next Funky de Muze. Na een zenuwslopende barrage slaagde deze combinatie erin om ex aequo (!) eerste te worden in deze proef, over een hoogte van 1m40. De merrie Next Funky is een fokproduct van Joris De Brabander. Hij koos voor de combinatie van Elvis ter Putte x Vigo d'Arsouilles.

Op zaterdag was het de combinatie Nesquick Optimus met zijn ruiter Max Sebrechts, die zich in de kijker reed. In de 1m45 rechtstreeks op tijd was een vierde plaats het eindverdict, na een foutloze ronde in het Azelhof. Nesquick Optimus (Ut Majeur de Brecey x Richebourg, fokker: Optimus Agro NV) werd geboren uit merrielijn 66. Moeder Deaville is de volle zus van Obourg en Honfleur.

Zondag stond in het teken van de Grand Prix over een hoogte van 1m45. Hier zien we opnieuw Niels Bruynseels in het zadel van de Emerald-zoon Matador. Goed voor een derde plaats deze keer.

Ook op de vijfde plaats een BWP'er: My Jewel's Magic Touch (Stakkato x Dominard) gereden door Jaime Marsh. Fokker van My Jewel's Magic Touch is Jewel Court Stud.

Terwijl indoor in het Sentower Park te Opglabbeek de hengstenkeuring plaatsvond, was er ook in de buitenpistes mooie sport te bewonderen.

In de 1m40-proef rechtstreeks op tijd op donderdag, werden zowel plaats twee als drie ingenomen door een BWP'er. Het zilver ging naar Livingstone van het Peggershof (Ogano Sitte x Thunder vd Zuuthoeve) gereden door Omer Karaevli en gefokt door Cinfra. Brons was voor Lubie de l'Elan met in het zadel Frederic Bouvard. Lubie werd geboren bij Violaine Dupret uit de combinatie van Querlybet Hero x Lansing.

Op zaterdag reed Frederic Bouvard zich opnieuw in de kijker in de 1m45. Deze keer had hij Hugh Grant de Muze onder het zadel. Deze Hugh Grant is een nakomeling van Shindler de Muze x Jalisco B. Fokker is Joris De Brabander.

Ook in Opglabbeek werd het weekend afgesloten met een Grand Prix over een hoogte van 1m45. Hier was het Catherine van Roosbroeck, die de 4e prijs in ontvangst mocht nemen. Ze bereed Mira F, een nakomeling van I'm Special de Muze x Papa II die gefokt werd door Leon Floren.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: DotBot, Emj_23, kyrkelover, Leandra, marschwood, thequeensmum en 9 bezoekers