Zes tips om je zelfvertrouwen te vergroten in het zadel

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14220
Geregistreerd: 20-04-16

Zes tips om je zelfvertrouwen te vergroten in het zadel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-03-22 19:03

Equnews
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie.


Om een of andere reden hebben we de neiging om te geloven dat om te verbeteren, we onszelf voortdurend moeten bekritiseren. Volgens de hippische mental coach Annette Patterakis, werkt dit helemaal niet. "Het is om twee redenen niet nuttig. Eén, omdat je geen feedback krijgt over hoe je dingen kunt verbeteren, en twee, omdat tegelijkertijd je zelfvertrouwen naar beneden gaat."

Wil je de cyclus doorbreken? Wij willen dat ook. Hier zijn een paar manieren om de negatieve zelfpraat te laten varen en je zelfvertrouwen op te bouwen.

1. Laat perfectie los
Constant streven naar perfectie is de grootste boosdoener die je je kunt voorstellen. Het resulteert in bang zijn om fouten te maken en zelfkritiek op elke stap die je zet. Door de lat zo hoog te leggen en geen fouten toe te staan, loop je zeker het risico te falen. In plaats daarvan, laat het perfecte beeld los en begin te werken aan verbetering!

2. Voel je paard
Als je naar je eigen innerlijke gepraat luistert, kun je niet tegelijkertijd in het moment zijn en je paard voelen, omdat we maar één taak tegelijk kunnen uitvoeren met 100% aandacht op een bepaald moment: je bent ofwel aan het denken, of je bent aan het voelen. Dus de volgende keer dat je jezelf betrapt op het afdwalen in het land van negatieve gedachten, neem dan even de tijd om het te herkennen en ga terug naar het voelen van je paard onder je.

3. Stop met jezelf te vergelijken met anderen
Als je je verslagen, onzeker, of "niet goed genoeg" wilt voelen, ga je gang en vergelijk jezelf met anderen. Als je echter liever optimistisch en zelfverzekerd blijft, herken dan wanneer je luistert naar niet-helpende critici en richt je opnieuw op je eigen reis. Het stellen van negatieve vragen zoals, "Waarom kan ik niet gewoon _____?", zal alleen maar negatieve antwoorden uitlokken. Stel jezelf in plaats daarvan de vraag: "Wat kan ik van deze situatie leren?" of: "Waar ben ik het meest dankbaar voor?" Het beantwoorden van deze vragen zal je hart en geest vullen met dankbaarheid en liefde - de beste tegengiffen voor negatieve emoties en gevoelens.

4. Oefen acceptatie
Wanneer we erg boos op onszelf worden omdat we niet perfect zijn of "die fout" hebben gemaakt, accepteren we in wezen de situatie niet. Oefen de gewoonte van acceptatie. Of op zijn minst, daag het geloof uit dat ruiters extreem hard voor zichzelf moeten zijn om te slagen. Door topruiters te interviewen, heb ik geleerd dat zij een stuk relaxter zijn over het maken van fouten dan ruiters die niet aan de top staan.

5. Stop met oordelen
Laatst beschreef een klant van mij hoe ze zichzelf tijdens haar omloop afkraakte als ze een fout had gemaakt, waarbij ze dingen zei als "idioot" of "ik ben zo stom." We spraken over hoe deze gewoonte om zichzelf te veroordelen in de weg stond van haar concentratie in het moment, en hoe het resulteerde in het maken van nog meer fouten. Merk op hoe je oordelen in de weg staan van je vermogen om positief en geconcentreerd te zijn.

6. Wees vriendelijk
Zou jij ooit zo kritisch of negatief zijn tegen je beste vriend of vriendin? Zou je hen vertellen wat je tegen jezelf zegt? Als het antwoord nee is, of "hell no!" doe jezelf dan een plezier en verander je taal en gedachten. Zie je, de woorden die herhaaldelijk door je hoofd gaan worden krachtige overtuigingen. Stop met jezelf dat negatieve verhaal te vertellen en begin met het creëren van een positiever en plezieriger verhaal.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Euridicey

Berichten: 703
Geregistreerd: 01-01-22
Woonplaats: Amsterdam

Re: Zes tips om je zelfvertrouwen te vergroten in het zadel

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-03-22 20:48

Niet alleen zelfverzekerdheid, maar om simpelweg een betere ruiter te worden!

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BLEXBot, Eliana, eshz, Isa_Sofie, judith_irene, Linde_C, nafkedemi, rien10, Samo, Supertje, U2andI en 17 bezoekers