CHIO Zuid-Holland Cup dressuur terug op programma

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13761
Geregistreerd: 20-04-16

CHIO Zuid-Holland Cup dressuur terug op programma

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-03-22 17:48

Persbericht CHIO Rotterdam
Sport

Afbeelding
De Hoeve Westlandruiters - winnaars CHIO Zuid-Holland Cup 2018. Foto: Daniëlle Vink.


Na een afwezigheid van drie jaar is dit jaar de CHIO Zuid-Holland Cup dressuur terug op het programma van het 73ste CHIO Rotterdam, dat van 23 t/m 26 juni a.s. plaatsvindt in het Kralingse Bos. De selectie zal tijdens het Pinksterweekend plaatsvinden in de Rotterdampiste, waar in juni ook de topdressuur- en springcombinaties strijden. De finale vindt plaats in het Kralingse Bos op de zondagmiddag van het CHIO Rotterdam.

Iedere KNHS-vereniging gevestigd in de provincie Zuid-Holland kan een equipe afvaardigen van vier ruiters, waarvan twee ruiters een M1/M2-proef en twee ruiters een Z1/Z2/ZZ-Licht proef rijden. Tijdens de selectie in het Pinksterweekend kunnen maximaal 40 Zuid-Hollandse verenigingen deelnemen. De beste drie verenigingen van dat Pinksterweekend mogen door naar de finale tijdens het CHIO Rotterdam.

De teamcompetitie voor dressuurruiters van Zuid-Hollandse verenigingen bestaat sinds 2003 en was tot en met 2018 zeer populair. In 2019 kon de strijd om de wisselbeker niet plaatsvinden vanwege de EK's die in Rotterdam plaatsvonden, en de afgelopen twee jaren kon de competitie vanwege corona helaas niet doorgaan.

"Super, dat deze wedstrijd weer terug is op het programma", aldus Patrick van der Meer, directeur sportief Dressuur van het CHIO Rotterdam. "Ik coach al jaren het team van de Hoeve Westlandruiters en weet als geen ander hoe fanatiek er gestreden wordt om deze wisseltrofee. Het concept is uniek; heel vaak is dressuur een erg individuele sport, maar bij de CHIO Zuid-Holland Cup wordt echt voor het team gestreden!"

Over het CHIO Rotterdam
Van 23 t/m 26 juni zal de 73ste editie van het CHIO Rotterdam plaatsvinden op de vertrouwde locatie in het Kralingse Bos. Met spring- en dressuursport van het hoogste niveau tijdens de Longines FEI Jumping Nations CupTM of The Netherlands, de Longines Grand Prix en de FEI Nations Cup Dressage en tal van andere rubrieken.

Het CHIO Rotterdam is het enige Nederlandse hippische outdoor spring- en dressuurevenement met vijf sterren dat zich kan scharen bij de internationale topsportevenementen in de wereld. Met een historie die teruggaat tot 1948 is het CHIO Rotterdam bovendien het oudste topsportevenement van Rotterdam. Voor het bedrijfsleven is het CHIO Rotterdam al jaren 'the place to be'. Het CHIO begroet vooraanstaande politici en de zakelijke top van Rotterdam en Nederland. Samen met het KLM Open en het ABN AMRO World Tennis Tournament behoort het CHIO Rotterdam tot de top 3 van Nederlandse hospitality events.

Het evenement is een unieke ontmoetingsplaats voor paardensportliefhebbers en bedrijfsleven. Het CHIO Rotterdam draagt daarnaast middels een aantal maatschappelijke programma’s ook bij aan de Rotterdamse samenleving en is met een jeugdprogramma, shows en het alombekende Stroodorp een topevenement voor iedereen. Ook in 2022 zal het CHIO Rotterdam online te volgen zijn.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Moetdatnou, Relserk, Stef_Diva, Syrianda en 8 bezoekers