Felix Austermann nieuwe stoeterijdirecteur NRW Landgestüt Warendorf

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13772
Geregistreerd: 20-04-16

Felix Austermann nieuwe stoeterijdirecteur NRW Landgestüt Warendorf

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-03-22 18:50

Equnews
Fokkerij

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie.


De stoeterij van Noordrijn-Westfalen heeft een nieuwe directeur. Dr. Felix Austermann is op dinsdag 15 maart 2022 in Warendorf in functie getreden. Hij werd daar verwelkomd door de vorige waarnemend directeur, staatssecretaris Dr. Heinrich Bottermann, en voorgesteld aan het personeel. Dr. Bottermann feliciteerde Dr. Austermann met zijn nieuwe taak en wenste hem succes en vreugde ten bate van de binnenlandse paardenfokkerij.

De vervanging van de stoeterijdirecteur werd noodzakelijk nadat de vorige directeur van de staatsstoeterij Nordrhein-Westfalen in mei 2021 om overplaatsing had gevraagd wegens haar eigen persoonlijke beslissing.

De officiële verwelkoming en presentatie van de nieuwe stoeterijleiding vindt plaats in aanwezigheid van minister van Landbouw Ursula Heinen-Esser, en staatssecretaris Bottermann op 27 maart 2022 tijdens de fokkerszondag op de staatsstoeterij in Warendorf.

Dr. Felix Austermann, die in Bonn is gepromoveerd tot doctor in de landbouwwetenschappen, is al vele jaren nauw betrokken bij de dieren- en paardenfokkerij in Noordrijn-Westfalen, zowel beroepsmatig als privé. Hij was onder meer gedurende verscheidene jaren hoofd van de afdeling veeteelt en veehouderij van de Landbouwkamer van Noordrijn-Westfalen.

Met ongeveer 65 werknemers en 22 stagiairs is de stoeterij van de deelstaat Noordrijn-Westfalen één van de grootste stoeterijen van de deelstaat in Europa en kan zij terugblikken op een traditie van meer dan 190 jaar in de paardenfokkerij. Naast de levering van hengsten van hoge kwaliteit voor de fokkerij, zijn de opleiding en het prestatieonderzoek van de hengsten en de organisatie van culturele en hippische evenementen met meerdere 10.000 bezoekers per jaar belangrijke gebieden van activiteit. De Duitse Rijschool is een onderdeel van de Staatsstoeterij. Het is het centrum van de professionele rijkunst en biedt geavanceerde opleidings- en examencursussen voor beroepsruiters en show-experts.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: GrapeshotBot, Jet, Polarize en 7 bezoekers