Keuren in Zuid Afrika: Gwendolyne van Pela Graca Voorlopig Kroon

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14010
Geregistreerd: 20-04-16

Keuren in Zuid Afrika: Gwendolyne van Pela Graca Voorlopig Kroon

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-03-22 19:46

Phryso
Algemeen

Afbeelding
Jasper 366. Foto: Aniek Molenaar Fotografie.


De tweede keuringsdag in Zuid Afrika op woensdag 15 maart op het fraaie fokbedrijf van Pela Graca leverde maar liefst vier Stermerries op, waarvan één Voorlopig Kroon werd. Een weerzien was er ook met de goed bewaarde stamboekhengsten Hette en Dries 421.

Zelilah van Doorndraai Friesian Ster
De afgevaardigden van het KFPS, Annemieke Elsinga en Sabien Zwaga, kregen acht merries in de Zuid Afrikaanse baan voor opname. Zelilah van Doorndraai Friesian (Tjalf 443 x Friso fan S.) werd gewaardeerd met een Ster tweede premie: "Een langgelijnde, moderne, luxe merrie met veel rasuitstraling en een goede lendenpartij", omschrijft Sabien de zevenjarige merrie van Markus Botes. "Ze stapt krachtig en actief en draaft wat in een hoog ritme, maar met een voldoende sterk achterbeengebruik."

Mooie oogst Pela Graca: twee Ster, één Voorlopig Kroon
Vier stamboekopnames kwamen van de fokkerij van Pela Graca. Dat resulteerde in een mooie oogst, want drie kregen Ster, waarvan twee zelfs met een eerste premie. De vierjarige Gwendolyne van Pela Graca (Dries 421 x Reinoud fan ‘e Homar) van Celeste Steyn kreeg een Ster met een eerste premie en maakte na haar tweede presentatie promotie naar Voorlopig Kroon. "Een hele fraaie, moderne merrie met opstaande hals en veel behang", beschrijft Sabien. "Ze stapt ruim en actief. In draf maakt ze veel ruimte en heeft een goed achterbeengebruik." Moedersvader van Gwendolyne is Reinoud fan ‘e Homar, een zoon van Beart 411, waarmee Gwendolyne behoorlijk bloed van Jasper 366 door haar aderen heeft stromen.

Halfzusters Imogen en Goaitske
De tweede merrie die een Ster eerste premie verdiende was Imogen van Pela Graca (Dries 421 x Wikke 404). "Ze mocht in exterieur wat rijker, maar was zeer overtuigend in beweging." Van de vierjarige Imogen kwam ook nog een even oude halfzuster voor de juryleden: Goaitske van Pela Graca (Alwin 469 x Wikke 404), die een Ster met tweede premie kreeg toebedeeld. "Ze is een iets naar voren gebouwde merrie, met ruim voldoende ras", aldus Sabien. "Ze had een ruime en taktmatige stap en draafde opwaarts met veel balans en zweefmoment. Ze liet een mooi voorbeengebruik zien, maar mocht achter wat sneller aantreden."

Over de indrukwekkende presentatie van Hette 481 en Dries 421 later meer, inclusief bewegende beelden.

De dames juryleden sloten de dag op tijd af, de volgende dag is het om vijf uur opstaan, om half negen gaat het vliegtuig naar de volgende keuringslocatie.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Dimphyl, DotBot, GoogleAdsense, Kirsha, koend, miccamaaike, Nickeltje, Ptl4ever, Sodeletuut en 12 bezoekers