Noord sluit reeks van indoorkampioenschappen af

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14184
Geregistreerd: 20-04-16

Noord sluit reeks van indoorkampioenschappen af

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-03-22 19:32

Hoefnet
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Ros Fotografie.


De indoorkampioenschappen van Mendistrict Noord zitten erop. Drie zaterdagen lang stond manege Caprilli in Sonnega in het teken van de Noordelijke titelstrijd. Zo waren op zaterdag 5 februari en zaterdag 12 februari de dressuurkampioenschappen. Afgelopen zaterdag 12 maart, stonden de vaardigheidskampioenschappen voor paarden en pony’s op het programma.

De pony’s waren op deze wedstrijd duidelijk in de meerderheid. Hiervan kwamen maar liefst 35 combinaties in de baan, waar het bij de paarden slechts 13 combinaties waren. In de verschillende rubrieken slaagden diverse combinaties erin het basisparcours foutloos af te leggen. Dat betekende dat de strijd pas echt begon in de barrage. Want iedereen wilde natuurlijk beslag leggen op de kampioenstitel.

Ingebouwde barrage
De barrage werd telkens gelijk na de foutloze basisronde gereden. De uitslagen waren meteen op het scherm in de kantine te zien, zodat de uitslag per rubriek ook snel bekend was.

In de klasse L pony’s waren acht combinaties foutloos, die in de barrage streden om de vier prijzen die er te verdelen waren. De combinaties die ook in de barrage foutloos bleven, gingen er met de prijzen vandoor. De kampioenstitel was voor Petra Hoeksema met haar pony Nassau. Ze was een paar seconden sneller dan reservekampioen Nathalie Ruardy.

Strijd tussen twee foutlozen
In de gecombineerde M/ZZ rubriek slaagden slechts twee deelnemers erin om de barrage te halen. En zo gingen Hindriëtta Lamein (Kastanjehof Jip) en Manouk Boer (Flemingh) de strijd met elkaar om de kampioenstitel. Ook in de barrage wisten beiden foutloos te blijven, maar zette Hindriëtta de snelste tijd neer en werd kampioen. Manouk moest genoegen nemen met het reservekampioenschap.

Tweespan pony klasse L
In de tweespanrubriek drongen vier combinaties door tot de barrage en werd alles op alles gezet om de titel binnen te slepen. Twee van de vier reden nog een foutloze ronde. Met een minimaal verschil was de titel voor Arjen Brouwer met Hugo en Wianda. Reservekampioen werd Nathalie Ruardy, die hiermee haar tweede reservekampioenschap van de dag binnenhaalde, nu met Roosje en Zorro.

Kampioenschap paarden
Bij de paarden was er alleen een kampioenschap in de klasse L. De enige combinatie die hier dubbel foutloos wist te blijven was Rienk Sybrandy met Eros. Hij was dan ook de terechte kampioen. Het reservekampioenschap ging hier naar Casper Jansen met Glyndwr.

Overige rubrieken
Ook waren er een aantal rubrieken waar onvoldoende deelnemers waren voor een kampioenschap. Dit was het geval bij de sulky’s pony’s, tweespan pony klasse M, enkelspan paard klasse M en tweespan paard klasse L. Het mendistrict hoopt dat bij een volgend kampioenschap ook in deze rubrieken weer voldoende deelnemers zijn om een kampioenschap te verrijden.

Klik hier voor de uitslagen.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: GoogleOther en 8 bezoekers