Isabell Werth met Weihegold op jacht naar 4e zege in wereldbekerfinale

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 26279
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

Isabell Werth met Weihegold op jacht naar 4e zege in wereldbekerfinale

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-03-22 22:33

Bokt.nl
Sport

Afbeelding
Isabell Werth en Weihegold tijdens de wereldbekerkwalificatie in Lyon, eerder dit seizoen.
Foto: Christophe Taniére/ FEI/ Flickr


Van 6 tot en met 10 april zullen in Lepzig de wereldbekerfinales verreden worden. Dit gebeurt in de Leipziger Messe, tijdens het evenement Partner Pferd. Intussen zijn alle kwalificaties verreden en weten we er om de wereldbekers gaan strijden. Titelverdedigster bij de dressuur is Isabell Werth, die in seizoen 2018/ 2019 de wereldbeker won met de merrie Weihegold. In de seizoenen 2019/ 2020 en 2020/ 2021 werden de finales niet gereden in verband met COVID-19. Ook dit seizoen zal zij starten met de merrie Weihegold, zo heeft zij aan de organisatie laten weten. Dit seizoen kan de combinatie voor de vierde keer de wereldbeker veroveren, maar de concurrentie ligt op de loer. En dat het moeilijk zal worden, weet ze: "De finale is zeer goed bezet en Jessica zal zeker als favoriet naar Leipzig afreizen."

Hiermee bedoelt Werth haar landgenote en regerend Olympisch kampioene Jessica von Bredow – Werndl. In februari won zij de wereldbekerwedstrijd in Neumunster en ook afgelopen weekend in Den Bosch was zij onverslaanbaar, beide keren met haar topmerrie TSF Dalera BB. Sinds juli 2021 rijgen zij de overwinningen aan elkaar, er staat geen maat op. Maar ook Helen Langehanenberg en haar paard Annabelle zijn tegenstanders om rekening mee te houden. Afgelopen weekend stelde deze combinatie tijdens de wedstrijd in Motesice, Slowakije hun ticket voor de finale veilig. Uit Denemarken zal ook Cathrine Dufour de eer proberen hoog te houden. Vorig weekend reed zij bij de wedstrijd in Herning haar paard Bohemian voor het eerst naar een score boven de 90%. Dat deze wereldbekerfinale dressuur een spannende wordt, is wel zeker met deze topamazones op de startlijst! Namens Nederland zal Thamar Zweistra met haar schimmel Hexagon’s Ich Weiss hopelijk hoge ogen gaan gooien!

Maar er wordt in Leipzig niet alleen dressuur gereden. In totaal staan er vier wereldbekerfinales op het programma. Zo zullen ook de springruiters gaan uitmaken wie er met de felbegeerde wereldbeker naar huis gaat. Vanuit de West-Europese League mogen er 18 ruiters deelnemen aan deze wedstrijd. Namens Nederland mogen Kevin Jochems en Harrie Smolders aan de start komen. Ook de Belgische Pieter Clemens heeft zich gekwalificeerd. Namens Duitsland zal onder andere Christian Kukuk deelnemen en die is blij dat hij mee mag doen in Leipzig. Aan St-Georg.de laat hij weten: "Het is mijn eerste wereldbekerfinale en natuurlijk kijk ik er echt naar uit, maar ook vooral dat het in Leipzig is. Ik hou van het toernooi, het publiek is altijd erg enthousiast."

De derde wereldbekerfinale die in Leipzig verreden zal worden, is die van de vierspanmenners. Ook dit belooft een spannende strijd te worden. De Australiër Boyd Excell zal uiteraard zijn titel willen verdedigen, maar de concurrentie zal dat niet zomaar toelaten. Bram Chardon, die in 2021 nog wereldkampioen werd, zal hem hier ook weer het vuur aan de schenen leggen. Ook Koos de Ronde en de Belgische rijders Glenn Geerts en Dries Degrieck zullen hier hun vierspannen aan de start brengen, dat belooft nog veel spektakel!

Tot slot zal in Leipzig ook de wereldbekerfinale Voltige worden verreden voor heren, dames en Pas-de-Deux. Bij de dames zal de Nederlandse driekleur vertegenwoordigd worden door Annebeth Kubbe. Met het paard Klintholms Ramstein die gelongeerd werd door Lasse Kristensen, heeft zij bij meerdere wereldbekerwedstrijden mooie prestaties neergezet. Dat zij nu in de wereldbekerfinale staat is al een hele knappe prestatie op zich! Wie weet wat ze hier nog kan laten zien!

Ik hunker naar vriendschap, wil graag geborgen zijn. Ik deel in jouw blijdschap en ook als er zorgen zijn. Maar vraag niet mijn leven, dat kan ik jou niet geven. Mijn leven is van mij! Van mij! Pia Douwes - Elisabeth - Mijn leven is van mij!
&if=1


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ashleytjuhh, ClaudeBot, DotBot, fransje23, Ghazella, Hanneke137, Hebo, journee, Rijsa, Room_Soesje, swatch, Tantejeanne, xTammyy, Zebrastreep en 10 bezoekers