IJOC Award overhandigd aan Willem Luiten

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13754
Geregistreerd: 20-04-16

IJOC Award overhandigd aan Willem Luiten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-03-22 17:12

KNHS
Algemeen

Afbeelding
Willem Luiten, hier met Goldwin's Hoeve's Valentina. Foto: Elfje72/ Hilde.


Zondag was er in ‘s-Hertogenbosch (CSI5*) een wel heel bijzondere gelegenheid. Naast de verschillende topcompetities, was er een belangrijke erkenning voor Willem Luiten (NED). De 'IJOC award' werd gepresenteerd door Stephan Ellenbruch (GER), Chairman van de FEI Jumping Committee, Glenn Maes (BEL), voorzitter van de International Jumping Officials Club (IJOC) en Laura van de Graaf (NED), penningmeester van de IJOC. De award ging naar Willem Luiten voor zijn uitzonderlijke bijdrage tot de IJOC en evenzeer voor de springsport.

Willem Luiten, de voormalige voorzitter van de IJOC, is al jarenlang betrokken in de sport in verschillende hoedanigheden zoals, maar niet beperkt tot, een sport management rol binnen de KNHS, nationaal en internationaal official en de fokkerij. Hij is ook de trotse vader van Marten Luiten, de Europese Kampioen Young Riders dressuur voor de twee voorbije jaren. Na zijn verkiezing tot voorzitter van de IJOC in 2018, heeft Willem zich geconcentreerd op enkele focuspunten in de ontwikkeling van de club. De “President’s Blog” zoals hij die noemde, was zijn creatie om de communicatie met de leden te versterken.

Tot op de dag van vandaag gaat deze traditie verder. Hij heeft eveneens de positie van de IJOC verstevigd door een “Memorandum of Understanding” te ondertekenen met de FEI. Dankzij zijn positieve insteek, groeide de IJOC uit tot een breder netwerk van leden, met sterk ontwikkelde activiteiten, een verstevigde samenwerking met de FEI en de club werd een gewaardeerde vertegenwoordiger van de FEI Jumping Officials.

Willem had graag zijn mandaat binnen de IJOC verdergezet, ware het niet dat zijn gezondheidstoestand hier een halt toe riep begin 2021. Zijn toewijding zal altijd gerespecteerd blijven door alle stakeholders in de hippische wereld. In zijn toespraak verklaarde Glenn Maes, de huidige voorzitter van IJOC: “Het is met bijzonder veel respect dat ik Willem hier mag eren voor zijn carrière. Ik mag dit doen namens onze raad van bestuur, maar vooral namens al onze leden van over de hele wereld. Jaren terug startten Willem en ikzelf onze carrière als internationaal jury en sedertdien heb ik Willem altijd gewaardeerd voor zijn inzet en engagement voor de sport en voor de IJOC.” De IJOC wenst ook uitdrukkelijk het OC van de “Dutch Masters” Anky Van Grunsven, Marcel Hunze en Frank Kemperman te bedanken om gastheer te willen zijn van deze erkenning van Willem.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ania, Babootje, danielle_x, Elin_, geertje3, GoogleAdsense, Gwenvd, Lightninggg, Maaike_Ma, maaikemuis, Miran, Mirranda, Poosje81, sarah1997, siloux, Ubermetrics, xxPaige en 11 bezoekers