Helgstrand verkiest Duitse tweedaagse test boven Deense observatie

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Banjer
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 47976
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

Helgstrand verkiest Duitse tweedaagse test boven Deense observatie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-03-22 20:26

Eurodressage.com
Fokkerij

Afbeelding
Andreas Helgstrand. Foto: © FEI / Leanjo de Koster.


Als grootste leverancier van jonge dekhengsten aan de Deense warmbloedfokkerij, onthulde Helgstrand Dressage dat het voor de verplichte geschiktheidstest zal kiezen voor het Duitse tweedaagse systeem, in plaats van het Deense tiendaagse observatiesysteem.

In een interview met Ridehesten onthulde Esben Møller dat niet minder dan zestien van hun binnenkort gekeurde hengsten zijn ingeschreven voor de Duitse keuring. Acht van hen zullen de test doen in Vechta (6-7 april), en acht in Munster-Handorf (26-28 april).

In februari kondigde het Deense Warmbloed aan dat het de nieuwe Duitse prestatietest, die een proefproject heeft in 2022, zal erkennen, waardoor het automatisch zijn eigen verplichte tiendaagse observatietest, die onmiddellijk volgt op de brevettering in Herning dit weekend, ondermijnt.

"Ten eerste zijn twee dagen korter dan tien of veertien dagen", vertelt Møller aan Ridehesten. "Veel van onze jonge hengsten, die premiehengsten waren op de Duitse shows, moeten op ons Duitse station in Syke staan, en het dekseizoen is in Duitsland nu in volle gang. Aangezien deze hengsten al druk bezet zijn, is het moeilijk om het twee weken zonder hen te stellen."

De tweedaagse test in Duitsland zal via een livestream te volgen zijn en het zal een perfecte gelegenheid zijn om de hengsten aan de fokkers voor te stellen, terwijl de Deense tiendaagse test achter gesloten deuren plaatsvindt.

"Het is een enorm voordeel en vriendelijker voor de hengsten, dat je met je eigen ruiter kunt komen die de hengsten echt goed kent, en verschillende van de hengsten zijn amper drie jaar oud", legt Esben uit. "De test vindt zo plaats, dat je op de eerste dag de hengsten op vaste grond laat zien en dan met hun eigen ruiter, en op de tweede dag worden ze door een testruiter gereden."


Afbeelding


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bielsje, JornaR, Paardengek81, Rupser en 32 bezoekers