Sanne de Jong wint met Enjoy korte 4* in Montelibretti

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14177
Geregistreerd: 20-04-16

Sanne de Jong wint met Enjoy korte 4* in Montelibretti

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-03-22 19:31

KNHS
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie.
Foto: FEI / Arnd Bronkhorst/Pool Pic/Livepic.


Sanne de Jong sloot haar twee weken verblijf in het Italiaanse Montelibretti met succes af. In week twee van het internationale concours won De Jong met haar toppaard Enjoy (v. Cartano) de korte 4*. Ook met haar andere paarden deed de amazone vooraan mee. Zo pakte ze met Jersey MBF (v. Fibonacci) de derde plaats in de lange 3* en Jarelly MBF (v. Wietvot) was foutloos in de 3*-S cross. Ook haar twee jonge paarden, Larosaleen (v. Karandasj) en Captain Thin Lizzy (v. Herald 3), liepen foutloos door de 2*-cross, waarin ze debuteerden.

Sanne de Jong: “Ik ben super blij met het resultaat van Enjoy, Ze liep een pb in dressuur (-28.10) en ging daarmee aan de leiding, ze heeft top gesprongen en ging super door de cross. Ben echt mega trots op haar!” In de cross liep het paar alleen een paar tijdfouten (-4) op en eindigde de wedstrijd daarmee op een puntentotaal van 32.10.

Ook in de korte en lange 3* ging het goed. De Jong stuurde Jersey MBF naar de derde plaats in de lange 3*. Na de dressuur stond het paar tweede, maar de 3,6 strafpunten voor tijdsoverschrijding wierp De Jong een plaatsje terug, ze eindigde op -34.60. De Jong: “Ik ben ook super blij met Jersey en Jarelly, beide paarden gingen heel goed en Jersey werd zelfs derde in 3* lang. Het twee paarden waar ik echt veel van verwacht en die het hier weer hebben laten zien.” Beide paarden zijn in eigendom van hun fokker, Ad Verkerk uit Hoofddorp.

“Ik ben ook super tevreden over twee zesjarige merries”, vertelt Sanne de Jong verder. “Ze waren mee naar Italië om te leren en dat hebben ze gedaan!”

In eerste weekend was de derde plek van Larosaleen al heel goed in haar internationale debuut in de intro. Nu was de merrie, die vorig jaar kampioen werd bij de vijfjarige eventingpaarden, foutloos in haar eerste twee sterren cross. Ook Captain Thin Lizzy liep haar eerste twee sterren cross en ook zij maakte hierin geen hindernisfouten. Het paard van Jos Houben werd vorig achter Larosaleen derde in het kampioenschap voor vijfjarigen.

“We zijn hier ruim twee weken geweest, tien crossen gereden en allemaal foutloos. Het kon echt bijna niet beter”, eindigt Sanne de Jong.

Klik hier voor de uitslagen.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Antonius, Coline28, Finesse, Karintich, SemrushBot, shaddy82 en 21 bezoekers