McLain Ward wint opnieuw in Florida

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13303
Geregistreerd: 20-04-16

McLain Ward wint opnieuw in Florida

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-03-22 17:14

Equnews.nl
Sport

Afbeelding
McLain Ward, hier met Contagious bij de OS in Tokio 2021, won in Florida.
Foto: Christophe TaniƩre/ FEI/ Flickr


De Amerikaanse springruiter McLain Ward lijkt niet te stoppen tijdens dit WEF seizoen. Op vrijdag snelde McLain opnieuw naar de hoofdwinst met de 13-jarige Catoki (Catoki). De Amerikaan won de 1.45m CSI5* voor de Ier Bertram Allen.

"Ik ken Catoki al van toen hij aan de start kwam met een andere ruiter. In het begin hebben we redelijk wat tijd moeten investeren om hem te leren kennen. Hij is echt een ander type paard dan ik gewend ben. Maar eenmaal we de klik gevonden hadden, ontwikkelde hij naar een echt winnaarstype." vertelt McLain na afloop. "Heel speciaal, Catoki komt elke dag buiten, maar we rijden hem bijna nooit, behalve wanneer hij bijna in de wedstrijdring moet. Hij functioneert puur op zijn adrenaline."

Bertram Allen volgde op het podium op ongeveer een halve seconde met Emmylou (Billy Mexico) terwijl Darragh Kenny het podium afwerkte op de rug van zijn eigen Bacardi VDL-merrie, Gouvernante. De Ier bleef nipt voor op Belgiƫ's, Nicola Philippaerts met onder het zadel de KWPN-hengst, Gijs (Kashmir van Schuttershof). Eerder dit seizoen sprong Philippaerts met Gijs ook reeds in de prijzen.

Richard Vogel vervolledigde de top vijf met onder het zadel Caramba 92 (Comme Il Faut). Eveneens in de prijsuitreiking strandde Jos Verlooy met Fts Killossery Konfusion (SIEC Livello) foutloos op de achtste plek.

Alle uitslagen

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Vagabondo en 7 bezoekers