Mariella Offner, groom van Max Kühner, vertelt ons alles over het vak

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13749
Geregistreerd: 20-04-16

Mariella Offner, groom van Max Kühner, vertelt ons alles over het vak

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-03-22 09:59

Equnews
Algemeen

Afbeelding
Max Kühner en Elektric Blue P. Foto: ©FEI/Christophe Taniére.


The Dutch Masters zijn momenteel volop bezig. Uiteraard zijn de grooms bij zo'n evenement uiterst belangrijk. Mariella Offner, de groom van Max Kühner, werd dan ook geïnterviewd. Zij vertelt over het leven als groom, over Max Kühner en over nog zoveel meer. Je kan het interview hieronder lezen.

Achter de staldeur met:
Mariella Offner, Max Kühner's groom

Welkom bij The Dutch Masters. Hoe zijn jij en de paarden hier gekomen?
We zijn hierheen gereden, we hebben er in totaal 14 uur over gedaan. Helaas, als je zo ver reist, kun je het verkeer niet regelen.

Hoe vermaak je jezelf in die tijd?
Ik luister naar muziek en ik bel mijn vrienden, collega's en andere grooms, ik schijn mezelf wel te kunnen vermaken!

Reizen de paarden goed?
Het zijn geweldige reizigers. Als we op een lange reis gaan, probeer ik het ze zo comfortabel mogelijk te maken. Ze hebben elk hun eigen wateremmer, want op lange reizen drinken ze veel. Ik probeer ze ook zoveel mogelijk ruimte te geven, zodat ze hun hoofd kunnen strekken. Met Elektric Blue P reis ik hem los in een box, zodat hij zoveel mogelijk vrijheid heeft.

Voelen jij en het team een beetje extra druk in de aanloop naar The Dutch Maters, met Max als titelverdediger?
Ik denk dat ik meer druk voel dan Max - hij is heel relaxed! We hebben dit jaar een ander paard in de Rolex Grand Prix (Eic Coriolis Des Isles), dus ik denk dat hij niet zo veel druk voelt. Maar ik wil echt weer winnen en laten zien dat we meer dan één geweldig paard hebben.

Welke andere wedstrijden willen jij en het team echt winnen?
We zouden heel graag de Rolex Grand Prix winnen op CHIO Aken. Ik hou ook van de CSIO Spruce Meadows 'Masters' - het is een van mijn favoriete plaatsen. De eerste keer dat ik daar was, werd Max derde met Chardonnay 79, dus ik zou dat graag verbeteren en daar winnen.

Wat is je favoriete deel van je werk?
De paarden zien groeien en ontwikkelen. Ik ontmoette Elektric Blue P voor het eerst toen hij nog een jong paard was, en ik heb hem zien opgroeien tot zo'n ongelooflijk paard. Toen hij hier vorig jaar de Rolex Grand Prix won, heb ik zo gehuild. Als je ze eerst in de jonge paardenklassen ziet, en ze dan op het podium zien staan op een van de grootste concoursen ter wereld, dan is dat alles. Het maakt het werk zo speciaal.

Met wie rijdt Max zondag in de Rolex Grand Prix?
Eic Coriolis Des Isles is het paard dat Max zal rijden in de Rolex Grand Prix op zondag. Hij verraste ons vorig jaar met zijn resultaten, we hadden nooit verwacht dat hij zo goed zou springen, dus het is echt spannend om hem hopelijk dit jaar verder te zien groeien.

Hoe heeft Eic Coriolis Des Isles zich voorbereid op de Rolex Grand Prix?
Hij heeft een paar weken meegedaan aan de Sunshine Tour eerder in het jaar. Wij (Max en Mariella) zijn de afgelopen twee weken in Doha geweest, dus onze thuisruiter heeft hem fit gehouden. Ze doet geweldig werk met de paarden, dus ik heb er alle vertrouwen in dat hij helemaal klaar is voor zondag.

Hoe is hij thuis in de stal?
Hij eet alles op - hij is erg gulzig! Hij trekt ook alles in zijn stal naar beneden, inclusief dekens en gordijnen.

Hoe lang werk je al met Max?
Als voltijdse werknemer zal dat deze zomer vier jaar zijn. Ik heb ook stage bij hem gelopen toen ik 15 jaar oud was. Het was heel fijn toen ik fulltime voor hem ging werken, want ik kende de stallen, het personeel, de paarden en hoe alles werkte.

Hoe is het om met Max te werken?
Hij is een geweldige baas. Ik ben het type persoon dat altijd een plan voor de dag moet hebben; hij heeft dat ingezien, dus we werken nu samen om een schema voor elke dag op te stellen dat ervoor zorgt dat alles soepel verloopt. We hebben veel plezier, en hij zorgt ervoor dat je je erg op je gemak voelt - het werkt allemaal heel goed.

Wat is je advies voor mensen die een professionele groom willen worden?
Stop nooit met leren. Je moet altijd advies aannemen van de andere grooms. Je leert zo veel van gewoon bij hen in de buurt te zijn, en met hen te praten en naar hen te luisteren. Ik denk ook dat je echt van je werk en de paarden moet houden.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Kabayo, LiannePuthzy, Monique1963, Oehlala, SemrushBot, Soepblik, TompoesB, xHaithi en 15 bezoekers