Recensie Biomechanica van het paard geschreven door Lisanne Thomas

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
C_arola
Hoofdmoderator Informatief, Kantine & Markt
May the horse be with you!

Berichten: 70274
Geregistreerd: 24-05-08

Recensie Biomechanica van het paard geschreven door Lisanne Thomas

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-03-22 19:24

*Bokt.nl
Community

Afbeelding


Vanuit verschillende Nederlandstalige uitgeverijen hebben wij de mogelijkheid gekregen om (informatieve) paarden boeken te lezen en te recenseren.
Deze recensies zullen op Voorpagina Nieuws belicht worden zodat jullie kunnen kijken welke paarden boeken passen bij jullie interesses en tak van paardensport.


Namens uitgeverij Bloemendal mochten wij Biomechanica van het paard geschreven door Lisanne Thomas recenseren.

Dit boek vat de wetenschap van de bewegingsleer van paarden samen in begrijpelijke taal.

Het boek bevat:
Een voorwoord waarbij Lisanne vertelt waardoor ze voor dit pad in de omgang met paarden heeft gekozen, een inleiding van het boek, 8 hoofdstukken, een nawoord, een dankwoord en de paarden die in dit boek naar voren komen worden aan het eind van het boek in beeld gebracht.

Met dit boek probeert Lisanne lezers duidelijk te maken om niet in de ‘armchair’ te zitten maar zelf observeren en ervaren wat bepaalde dingen doen zodat lezers zelf de juiste trainingsrichting kunnen opgaan in plaats van anderen te volgen die zelf ook in de ‘armchair’ zit zoals zij het noemt.

Het boek is op prettige wijze geschreven en toegankelijk voor lezers. Door middel van duidelijke foto’s kunnen lezers zien wat Lisanne bedoelt. Daarnaast heeft ze oefeningen in het boek geschreven waardoor je zelf als lezer, kan voelen hoe bepaalde houdingen bij een paard voelt.

Er staan niet alleen oefeningen in om te ervaren hoe bepaalde houdingen bij een paard voelen, maar ook duidelijk omschreven oefeningen die je als ruiter bij je paard kan toepassen om het paarden lichaam goed te laten gebruiken.

De informatie in dit boek is voor mij niet vernieuwend maar het boek is erg prettig te lezen en door gebruik te maken van foto’s en afbeeldingen kan je je als lezer een goed beeld vormen van de biomechanica van het paard. Daardoor is dit boek geschikt voor iedereen die benieuwd is naar de biomechanica van het paard.
Laatst bijgewerkt door C_arola op 10-03-22 23:07, in het totaal 2 keer bewerkt
Reden: Tekst aangepast.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 bezoekers