[VIDEO] Reünie-gevoel bij Koetsenbeurs Rijo Stables

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13762
Geregistreerd: 20-04-16

[VIDEO] Reünie-gevoel bij Koetsenbeurs Rijo Stables

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-03-22 17:52

Hoefnet
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: M. Koenders Wagenbouw, Voorthuizen/Bokt Wiki.


De Koetsen- en Rijtuigenbeurs Weert, die op zondag 6 maart georganiseerd werd op de terreinen van Rijo Stables, heeft aan belangstelling en gezelligheid niets te klagen gehad. Organisator Riny Rutjens schat dat er tussen de 600 en 700 bezoekers over de vloer geweest zijn.

Riny en zijn vaste vrijwilligersteam hadden zich vooraf geen enkele voorstelling gemaakt hoeveel aanloop ze konden verwachten, maar vonden dat het, na zo’n lange tijd coronastilte, tijd werd dat iedereen elkaar weer eens ging ontmoeten en bijpraten.

De beurs, met een aanbod van koetsen, tuigage en veel particulier ingebrachte spullen, kreeg het karakter van een reünie. Nederlandse, Duitse en Belgische menners en authentiek-rijders, maar ook standhouders maakten van de gelegenheid gebruik om bij te praten in het restaurant en veel spullen verwisselden van eigenaar.

Dat er grote behoefte was aan dit weerzien, bleek uit de reacties van de aanwezigen en spraken zich lovend uit over de opzet van Riny’s initiatief.

Geen beurs zonder vrijwilligers
Ook Riny zelf, die vooraf geen idee had of er wel voldoende animo zou zijn in aanloop naar het outdoorseizoen, was na afloop erg enthousiast. “Ongeveer vijftien tot twintig vrijwilligers hebben zich vooraf, tijdens en na de beurs ingezet om alles op te zetten en weer op te ruimen”, zegt hij.
Hij gaat met zijn vrijwilligersteam in overleg of er een terugkerend evenement van gemaakt kan worden. “Zonder vrijwilligers die hier tijd in willen steken, lukt het niet!”, aldus een blije, maar realistische Riny.


Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Kalea, MarJon, Mars, Tango1979 en 11 bezoekers