Kalvin fân Stal Bellefleur Horse of the Year in Zuid Afrika

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13762
Geregistreerd: 20-04-16

Kalvin fân Stal Bellefleur Horse of the Year in Zuid Afrika

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-03-22 17:33

Phryso
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Renate Zuidema Fotografie.


In Zuid Afrika is de titel Paard van het Jaar 2022 uitgereikt aan Kalvin fân Stal Bellefleur Ster Sport AA (Tsjalle 454 x Folkert 353).

Kalvin is in eigendom van Gawie en Henriet Stoltz en wordt door Wium van Huysteen gereden. De hengst won op de finaledag verschillende klassen tijdens de verkiezing, zowel onder het zadel als aan de hand. De door de familie Derksen uit Oosterhout gefokte Kalvin heeft een dekvergunning in Zuid Afrika.

Winnaar Euro Bottle Cup 2015
De 11-jarige Kalvin is inmiddels ruim zes jaar in Zuid Afrika. Zijn moeder is Stermerrie Ilse van Zweins (Folkert 353), zijn grootmoeder is Magdela fan ‘t Wyldpaed Ster Preferent (Diedert 288), uit stam 139. Kalvin heeft meegedaan aan het Centraal Onderzoek in 2014, maar haalde de eindstreep niet. Wel won de hengst de Euro Bottle Cup, de voorloper van de Friesian Talent Cup, en behaalde hij in 2015 een IBOP van 80 punten in de rijproef alvorens hij vertrok naar Zuid Afrika.

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: hagelslag en 10 bezoekers