Internationale LGCT veearts Alessandro Centinaio is overleden

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14027
Geregistreerd: 20-04-16

Internationale LGCT veearts Alessandro Centinaio is overleden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-03-22 20:37

Equnews
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: © FEI Photos.


De internationale veearts Alessandro Centinaio is helaas overleden aan de gevolgen van een ziekte. De Italiaan was te zien op bijna elke Longines Global Champions Tour-event, waar hij steeds paraat stond om de paarden medisch bij te staan. Centinaio lanceerde een mobiele kliniek, waar hij zowel bloedafnames kon onderzoeken, röntgenfoto's kon maken en de paarden bijstaan in noodgevallen.

De Longines Global Champions Tour stuurde zaterdag een bericht de wereld in, waarin ze hun dankbaarheid en medeleven tonen:

"De zeer gerespecteerde internationale dierenarts Alessandro Centinaio is vandaag helaas in het ziekenhuis overleden na een kort ziekbed. Alessandro, beter bekend als 'Sandro', was een bekend en populair figuur in de internationale springwereld en hij was aanwezig bij elk Longines Global Champions Tour evenement als hoofd van de spoedeisende veterinaire diensten. Het welzijn van de paarden was het allerbelangrijkste voor Sandro en hij was zeer geliefd bij degenen met wie hij werkte, ruiters en grooms die allemaal zijn gevoel voor humor en passie voor de springsport en de liefde voor het paard waardeerden.

In 2011 lanceerde Sandro een initiatief met als doel om de paarden die op ons circuit rijden, te voorzien van eersteklas verzorgingsfaciliteiten. Het resultaat is een unieke mobiele veterinaire kliniek die 24 uur per dag ter beschikking staat van alle paarden die deelnemen aan de kampioenschapsreeksen tijdens de duur van het evenement. De volledig uitgeruste kliniek is uitgerust met de modernste diagnose- en behandelingsmachines. Deze mobiele faciliteit, was het geesteskind Centinaio.

Niets was te veel voor Sandro en hij maakte er een punt van om zo veel mogelijk in de stallen te zijn om bij de groom te zijn, met hen te eten en tijd met hen door te brengen. Op die manier bouwde hij duurzame relaties op en liet hij iedereen zien dat hij altijd klaar stond om te helpen. Sandro zette zich in als mentor om de carrières van mensen in de sport te helpen ontwikkelen en zal helaas gemist worden door al zijn collega's en vrienden over de hele wereld.

Iedereen bij LGCT en GCL betuigt zijn oprechte medeleven aan Sandro's vrouw, familie en vrienden in deze moeilijke tijd.

Je zal enorm gemist worden.

Ciao, Sandro"
Laatst bijgewerkt door Firelight op 07-03-22 21:14, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Tekst aangepast

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 7ofhearts, Hanneke137, har166, horsiegek, Jet, laura22, Noukie123, Rossfechten en 16 bezoekers