Indoor Houten: topsnelheden in finales

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 102066
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Indoor Houten: topsnelheden in finales

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-03-22 18:55

Hoefnet
Sport

Afbeelding
Boyd Exell. Foto: FEI/Stefan Lafrentz


Het was weer een ouderwetse finaleavond in een bomvolle Zilfia’s Hoeve tijdens Indoor Houten. De finalisten reden in alle rubrieken op het scherpst van de snede en dat leidde tot spectaculaire ritten en verrassende uitslagen. Wie als eerste was geplaatst voor de finale werd in bijna geen enkele rubriek de winnaar.

De avond werd geopend door de voorzitter van de Rijnruiters, Dorella van Putten. Zij stond even stil bij het feit de wedstrijd na meer dan een jaar van afwezigheid als gevolg van Covid, nu toch weer plaats kon vinden. En ze vroeg aandacht voor degenen die het evenement altijd een warm hart toedragen. Dit was de aanleiding voor een indrukwekkend moment van stilte ter nagedachtenis aan Bert van den Hater die begin december overleed. Hij verzorgde het vervoer van de speciale gasten op de vrijdagmiddag, was sponsor én vaste deelnemer aan de wedstrijd. Veel van zijn fokproducten deden mee aan de rubriek enkelspan paard. Dat was ook deze editie was dat weer het geval.

Publiekslieveling
De ponyenkelspannen gingen als eerste van start in de finale waarin iedereen weer met een schone lei begon. Lisanne van Meerten was niet alleen foutloos, maar ook het snelst en won. Anouk van de Beek kwam met Magic Power eerder over de finish, maar tikte op poort 7 een balletje af. Zij werd tweede. De twaalfjarige Wannes Picart werd de publiekslieveling. Hij bleef foutloos en pakte de derde prijs. Harry Loman werd vierde en was daarmee Districtskampioen.

Marijnissen het snelst
Bij de tweespan paarden was laatste starter Sandor van Vliet de favoriet voor de overwinning. Maar in de hindernis op het midden kreeg hij een hapering en viel er een bal waardoor hij tweede werd. De overwinning ging naar Marcel Marijnissen. Hij had een balletje op de lastige poort 7, maar reed zonder haperingen en was zo 3 seconden sneller dan Van Vliet.

Dicht bij elkaar
De rubriek enkelspan paard was ongekend spannend. Bernie Damen stuurde Viano naar de overwinning in een razendsnelle tijd, waarbij hij zich zelfs een balletje kon permitteren. Jaap de Vries liet alles liggen, maar was niet snel genoeg om Damen in te halen. De derde prijs werd gewonnen door René van Beek met El Cupke H. Hij reed foutloos en werd districtskampioen.

Weer Dexter Biersteker
Dexter Biersteker won bij de tweespan pony’s. Hij ontwikkelde veel snelheid met zijn span Dartmoors. In hindernis 3 verspeelde hij tijd omdat hij bijna de D-poort vergat en een extra volte moest rijden. Desondanks lukt het hem om zonder fouten onder de 130 seconden te finishen. Hij pakte niet alleen het hoogste prijzengeld, maar werd ook districtskampioen. Jelle Leliveld reed alles uit de kast, liet ook alles liggen maar kon de tijd van Biersteker niet verbeteren. De als eerste geplaatste Ischa Vink wilde te hard en maakte daardoor te veel fouten.

Drie ponyvierspannen streden in de finale om de overwinning. Zij namen veel risico en maakten daarmee veel fouten. Kenny Kanora hield de schade beperkt, maar moest toch Eline Geurs voor laten gaan. Er moet bij haar nog een groom afstappen om een losgeschoten streng vast te maken, maar ze bleef Kanora voor met haar razendsnelle minipaardjes. Behalve de rubriekswinst werd Eline ook Districtskampioen.

Verrassing
Na de wedstrijd volgde voor het publiek nog een verrassing, want ineens reed Boyd Exell met zijn vierspan de piste binnen. “Ik kom al jaren hier bij Kees en Mieke van der Maat”, vertelde hij het publiek. Met een headset op gaf hij een korte uitleg en stelde zijn paarden voor. Daarna gaf hij nog wat uitleg en reed wat onderdelen uit het parcours. Vervolgens sloot hij af door het hele parcours achter elkaar te rijden. “Dat was nog niet zo slecht”, besloot hij en nam een spontaan applaus in ontvangst.

❤️ Elizabeth Olsen ❤️ Scarlet Witch ❤️
KLIK --> Volg mijn verhuizing naar een nieuwbouw woning!
Ik zoek een kantoorbaan voor 36/40 uur in de omgeving van Achterveld. Max 30 min reizen. Geen opleiding/ervaring maar wel motivatie om te leren en opleidingen te doen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bellatrix, DotBot, Femke_Tweety, Loper, Peachy, RedRoses, Ruai, scrabbel, SemrushBot, sterregoud, xPearl en 17 bezoekers