NRPS heeft er twee dressuurpaarden en zes ponyhengsten bij

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 101650
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

NRPS heeft er twee dressuurpaarden en zes ponyhengsten bij

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-03-22 18:36

Persbericht NRPS
Fokkerij

Afbeelding
NRPS goedgekeurde hengst Orion W. Foto: Sandra Nieuwendijk


Naar aanleiding van de na- en herkeuring heeft het NRPS nog twee dressuurhengsten en drie ponyhengsten geaccepteerd. Daarnaast wees de herkeuringscommissie ook drie ponyhengsten aan.

De dressuurpaarden zijn de 5-jarige Mascotte-STRH, driekwartbroer van de KWPN-hengst en GP dressuurpaard Governor, en de 3-jarige Orion W (Glock’s Toto Jr. x Vivaldi x Osmium) van Ad Valk. Mascotte (Glock’s Toto Jr. x Jazz, fokkers J.B.J.M. Streppel & S.J.A. Haarman) werd al eerder goedgekeurd bij het Oldenburger Verband en rondde daar de verrichtingstest af met 8,20 voor dressuur. Ook heeft hij afgelopen jaar PAVO-finale gelopen. Mascotte komt uit de bekende Nomana-stam, die onder andere ook Adelinde Cornelissen’s Olympische paard Parzival en diens volle broer Fleau de Bajan heeft voortgebracht. De hengst werd tijdens de nakeuring alleen aan de hand en in vrijheid voorgesteld wegens ziekte van de ruiter, maar zal zich normaal gesproken komende zaterdag tijdens de NRPS Hengstenshow in Ermelo wel onder het zadel presenteren. De 1.74 m hoge, elegante bruine Orion W vertegenwoordigt merrielijn 160, waaruit ook de KWPN hengst Pandoer voortkomt, alsmede de ggk hengsten Jumpilot (Zangersheide), Erato (Oldenburg), Winston (BWP) en Valentino (Hannover).

Ponyhengsten
Op de eerste locatie werd de 10-jarige Kanjer voorgesteld, zoon van Kasanova van Klaverborch en de keur, preferente ponymerrie Talent M (1.48m, FS Harry Potter x Krimh ox x Eduard, fokker J.C.M. Keuninx), die M2+10 loopt tussen de paarden, en dus ook zo goed als prestatie-sport merrie is. Haar bruine zoon loopt eveneens M2 bij de paarden, maar toonde op de keuring zoals verwacht ook aansprekende springmanieren en werd aangewezen als allrounder. Hij komt uit de stam van Tashmira keur, preferent (v. Gashmiron ox), een stam die vijf goedgekeurde hengsten en top sportpony’s (waaronder een FEI eventing) heeft voortgebracht. Op het volgende adres overtuigden de 3-jarige ponyhengsten Presley’s Milagro en Duncan, beide gefokt met Welsh bloedlijnen. De aansprekende lichte valk Presley’s Milagro heeft als vader Speyksbosch Dickens (Z2+33) en de moeder Lisa’s Miracle preferent, prest.fok (Verona’s Bo-Gi x Tetworth Crimson Lake) heeft zeven nakomelingen in de Z-dressuur, waarvan drie internationaal (o.a. EK dressuur). Uit de directe moederlijn komen de goedgekeurde hengsten O’Solution, Desperado (Z2+40) en Jay Magnifico AB. Duncan is een van de laatste zonen van de vorig jaar overleden Le Matsjo keur, preferent, prest.sport & fok (Z2 dr + Z spr). De charmante, 1.36m hoge palomino is een heel complete kleine hengst uit een stermerrie van Heidehof’s Don Diego (FEI dressuur) x Wester Aikema’s Adios x Cocky Dundas xx.

Herkeuring
Van de herkeuringscommissie krijgen alle drie aangeboden ponyhengsten een kans. Het gaat om de 3-jarige perlino Cream de Luxe DV (v. Cassanova du Bois), en twee zonen van Leuns Veld’s Winston Jr.: de 4-jarige isabel-panterbonte Isala’s Linnaeus en de 3-jarige donkere palomino Linton. Cream de Luxe komt uit een van oudsher goede Welsh lijn, de moeder Sabine stamt van Veenstra’s Promise x Downland Folklore. Fokker K. de Vries, eigenaresse Harte Hasselbach. Linnaeus komt uit de keur, preferente NRPS-merrie Isala’s Solène (Krimh ox x Sonny af Højmark), die ook de moeder is van Isala’s Ariëlle (v. Kosmo van Orchid’s, FEI Dressuur Children: EK dressuur 2019 4e plaats met het team en 6e individueel) en de Z-springpony Isala’s Nuage (v. King Kadanz). Fokker en eigenaar Stal Isala, Biddinghuizen. Linton komt uit de Welsh merrie Heeterveen’s Dani (Compagnon’s Humphrey x Pitchwood Moonshine). Grootmoeder Twickel’s Marloes bracht ook de goedgekeurde hengsten Bowe en Rhodin Hedde, en haar moeder Bockering’s Odille (v. Vita Nova’s Hanassie) was ZZ+4 springen. Fokker J.W.A. Bronkhorst, eigenaar Paardenhouderij Boeve.

Na-examen
De ponyhengst Nilay van de Beekerheide (Neptune van de Beekerheide x Kooihûster Folkert, fokker Jan van Beek Maasbree) heeft deelgenomen aan het verrichtingsonderzoek, maar was op de examendag niet fit. Bij zijn na-examen behaalde hij 83,7 punten en daarmee is hij de hoogst beoordeelde ponyhengst van zijn jaargang geworden.

Meer informatie over de hengsten: https://nrps.nl/dekhengsten/hengstendatabase
Laatst bijgewerkt door Coby op 04-05-23 19:57, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Naam aangepast.

❤️ Elizabeth Olsen ❤️ Scarlet Witch ❤️
KLIK --> Volg mijn verhuizing naar een nieuwbouw woning!
Bestelpagina Equiday 13 april 2024 --> https://marliestrapfotografie.pixieset. ... april2024/


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bytespider, DotBot, DromenLies, Nieuwsredactie, VenoSnorlax en 45 bezoekers