Buitenlandse chauffeurs bezetten met vrachtwagens parking Dena Stables

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14027
Geregistreerd: 20-04-16

Buitenlandse chauffeurs bezetten met vrachtwagens parking Dena Stables

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-03-22 10:25

Equnews
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Renate Zuidema Fotografie.


In oktober van vorig jaar raakte reeds bekend dat de Dena Stables in Turnhout moesten vrezen voor hun voortbestaan, na een onenigheid met het stadsbestuur aangaande de parking.

Deze mocht oorspronkelijk door Dena Stables gebruikt worden in het weekend en tijdens wedstrijden. Jarenlang gebeurde dit dan ook zonder enig probleem. In 2017 liep het plots mis toen het stadsbestuur de parking bestempelde als vrachtwagenparking, voor de nabijgelegen industriezone. Het geschil tussen de eigenaar van Dena Stables, Marc Dergent, en het stadsbestuur werd toen rechtgezet. Er zou vanaf dan op worden toegezien dat de parking correct gebruikt zou worden door zowel de manege als de industrie.

In 2020 kreeg Dergent helaas opnieuw een tegenslag te verwerken nadat hij de milieupolitie over de vloer kreeg. Zolang hij de parking zou gebruiken zou hij geen vergunningen meer kunnen krijgen. "Ik had op enig eerbied voor deze aanpak gerekend", zei Marc Dergent toen. "Maar ik krijg het gevoel dat ik word gezocht. Dan verkoop ik beter alles en investeer ik mijn geld in Benidorm of Tenerife."

Helaas moet Marc Dergent vandaag de dag vaststellen dat de parking, ook in het weekend, afgeladen vol staat. "In het ene hoekje vind je Bulgaarse trekkers met Poolse chauffeurs, die wachten op een opdracht. Er zijn hier geen vuilnisbakken of sanitaire voorzieningen voor hen. Koelwagens blijven een heel weekend lang dag en nacht draaien. Buurtbewoners van Zevendonk klagen over sluikstorten en lawaaioverlast", zegt Dergent. "Daarbovenop gebruiken firma's de parking om hun materiaal op opleggers te dumpen."

Een transportbedrijf uit de buurt reageert: “We begrijpen dat buitenlandse chauffeurs hier gebruik van maken. Die mensen zouden met plezier naar een propere openbare parking trekken, maar zo zijn er te weinig. Wij zouden graag zien dat hierin geïnvesteerd wordt, al zijn de percelen schaars. Mensen zien graag vrachtwagens naar de winkels rijden, maar niet voor hun deur parkeren. Dat is trouwens niet alleen in Turnhout een probleem.”

De gesprekken tussen de advocaten van Dena Stables en van IOK (de intercommunale die eigenaar is van de grond) zijn nog lopende.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bnet, chocky84, DotBot, Lisanne_S, Lous, MaanNaam, Petra_O, Skye93 en 10 bezoekers