Martin Fuchs: Conner Jei is zo voorzichtig met zo'n geweldig vermogen

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14006
Geregistreerd: 20-04-16

Martin Fuchs: Conner Jei is zo voorzichtig met zo'n geweldig vermogen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-03-22 10:08

Equnews
Sport

Afbeelding
Martin Fuchs. Foto: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images for FEI.


In de perfecte voorbode van de Longines Global Champions Tour Grand Prix eergisteren waren het Martin Fuchs en de 11-jarige Conner Jei, die met gemak naar de top van het podium stormden. Onder het licht van de enorme Longines Arena in Al Shaqab werd in de dramatische barrage van 1,55m de beste combinatie van paard en ruiter ter wereld tot in de puntjes getest door Uliano Vezzani.

Duitsland sloot het podium af met Christian Kukuk en zijn negenjarige Nice van't Zorgvliet, die met een seconde achterstand zilver won. Christian Ahlmann en de zwarte hengst Solid Gold Z werden derde in een razendsnelle barrage.

Een opgetogen Martin Fuchs verklaarde: "Het was een geweldige barrage. Ik probeerde vandaag zo snel mogelijk te gaan, wetende dat Marlon nog na me moest en hij zou mijn tijd nog verbeterd hebben, maar gelukkig had hij vandaag een goedkope rail. Ik liet er een uit in de dubbel en hij is zo voorzichtig met zo'n geweldig vermogen dat ik zoiets een beetje geks kan doen en ik ben blij dat ik op zo'n paard zit. Morgen rijd ik Leone Jei mijn kampioenspaard, hij is ook in zeer goede vorm dus ik ga morgen proberen om nog 3 foutloze rondes neer te zetten."

De eerste ronde was een zware beproeving. Overal in het parcours vielen palen die enkele van de grootste namen uit de barrage hielden. De eerste twee ruiters in de piste, Shane Breen en John Whitaker, kregen allebei de eerste hindernis te verwerken, waardoor de toeschouwers op het puntje van hun stoel bleven zitten. Simon Delestre bewees dat het mogelijk was met Dexter Fontenis Z, die een foutloze prestatie neerzette.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amber_anne, Annienke, BulletjeBeer, colinneke, ComscoreBot, Dammie, Deniseee96, evelienn28, Excalibur, GoogleOther, lukka63, M_aris, M_i_R, Nicky1963, zwanepol en 17 bezoekers