CDI Lier: Corinda Luttjeboer pakt zilver in U25 Grand Prix

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13754
Geregistreerd: 20-04-16

CDI Lier: Corinda Luttjeboer pakt zilver in U25 Grand Prix

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-03-22 19:14

Equnews
Sport

Afbeelding
Micky Schelstraete, hier met Grand Charmeur, werd vijfde in de CDI Junior Individual
Competition. Foto: © Richard Juilliart /FEI.


In het Azelhof in Lier is het deze week de beurt aan de dressuurruiters. Vandaag vond er de tweede competitiedag plaats gevuld met internationale dressuursport. Onze Nederlandse dressuurrruiters lieten zich al meteen van hun beste kant zien.

CDI U25 Grand Prix
In de U25 Grand Prix ging de overwinning naar Alexa Westendarp die met Four Seasons (v. Fuerstenball) de winnende score van 71,923% wist neer te zetten. Hiermee verwees ze de Nederlandse Corinda Luttjeboer en Cirano (v. United) naar de tweede plaats. Zij noteerden een score van 69,820%. Het podium werd aangevuld door Jazmin Yom Tov met Hexagon's Grandville (v. Hexagon's Louisville) die een eindtotaal van 69,410% wist te bekomen.

Lotte Van Den Herik en Winner (v. San Remo) zorgden met een zesde plaats voor nog een Nederlandse klassering.

CDI Junior Individual Competition
De prijs Amane Stables in de individuele competitie voor de junioren zag een Duitse overwinning. Rose Oatley kon rekenen op haar ruin Rock Revolution (v. Rock Forever) om de winnende score van 74,118% neer te zetten. Hiermee verwees ze de Nederlandse Rowena Weggelaar met Don Quichot (v. United) naar de tweede plaats. Het duo noteerde een eindscore van 71,961%. Het podium werd aangevuld door Anna Leandra Timm met Foxfire 2 (v. Feedback 16) die een score van 71,618% noteerden.

Tenslotte zorgde Micky Schelstraete met Gregward (v. Florencio 2) voor nog een Nederlandse vijfde plek. Ook Lara Van Nek en Fariska (v. Vivaldi) wisten zich nog te klasseren als zesde.

CDI Children Team Competition
Bij de Children Team Competition was er een Belgische winnaar. Amber Hennes reed er met Allegro V/H Trichelhof (v. Apache v/h Trichelhof) in 75,250% naar het goud. Hiermee vermeed ze een volledig Nederlands podium. Want zowel de tweede als derde plaats kleurde Nederlands. Op twee stond Sophie Van Norel met Itrina (v. Dream Boy N.O.P.) met een totaalscore van 73,450%. Hiermee verwees ze Sophie Van Iwaarden en Hermes Mithras (v. Abanos) naar de derde plaats. Zij namen genoegen met een totaalscore van 72,500%.

Vervolgens wist ook Hansje Boudewijn met Bo (v. Florett As) voor een Nederlandse vierde plek te zorgen.

CDI Pony Individual Competition
Rose Oatley en Daddy Moon (v. FS Daddy Cool) reden voor Duitsland naar de overwinning met een topscore van 77,117%. Liezel Everars en FS Capeli De Niro (v. FS Champion De Luxe mochten rekenen op het zilver en noteerden daarbij een score van 73,288%. Lilly Marie Collin en Cosmo Callidus NRW (v. Cosmopolitan De Luxe) klasseerden zich als derde met 72,162%.

CDI Young Riders Individual Competition
Jana Lang en Baron (v. Johnson TN) mochten het goud in ontvangst nemen met een eindtotaal van 76,226%. Hiermee verwezen ze het Belgische duo Amber van den Steen en Fame (v. Ampere) naar de tweede plaats. Het duo noteerde een totaal van 74,020%. Sophie Taylor en Jerrydale vervolledigden de top drie met een score van 70,020%.

Daarnaast kon ook Brandy Bos de Nederlands eer hoog houden door met Florett W (v. Jazz) naar een vierde plek te rijden.

Klik hier voor de volledige resultaten.

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.
Laatst bijgewerkt door Firelight op 05-03-22 11:52, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Tekst aangepast

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Laibadji

Berichten: 1680
Geregistreerd: 18-06-15
Woonplaats: België

Re: CDI Lier: Corinda Luttjeboer pakt zilver in U25 Grand Prix

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-22 11:47

De info omtrent Amber Van den Steen is niet correct. Het is Jana Lang die met Baron rijdt.

Amber Van den Steen werd eerste in de Kür.

Firelight
Hoofd Nieuwsredactie Moderator Algemeen2 en Markt
No worries, be happy!

Berichten: 25796
Geregistreerd: 29-07-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-22 11:52

Dank je wel Laibadji, ik heb het aangepast. :)

There is a crack in everything. That's how the light gets in.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Belle_Siem, eldie, Kopmeeuw, lientje80, Linde_C, Nicky1963, Rivendell, Sica, veerledec en 21 bezoekers