Inschrijving selectietraject WK Jonge Dressuurpaarden geopend

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13757
Geregistreerd: 20-04-16

Inschrijving selectietraject WK Jonge Dressuurpaarden geopend

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-03-22 18:51

KWPN
Sport

Afbeelding
Hans Peter Minderhoud met In Style tijdens het WK Jonge Dressuurpaarden 2019.
Foto: Aniek Molenaar Fotografie.


Van 8 t/m 11 september 2022 is in Ermelo de ‘FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses’. De beste vijf-, zes- en zevenjarige dressuurpaarden strijden hier om de wereldtitels. Via Mijn KNHS.nl is de inschrijving geopend.

De FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses is een sportieve strijd tussen de stamboeken en dus bij uitstek een evenement waar sport en fokkerij samenkomen. Belangrijk uitgangspunt hierbij is dat aan het selectietraject paarden in hun leeftijdsklasse kunnen deelnemen van alle in Nederland erkende en gevestigde stamboeken die ook aangesloten zijn bij de WBFSH.

Instroommoment jonge dressuurpaarden
Paarden kunnen zich via een instroommoment op dinsdag 22 en donderdag 24 maart selecteren voor de WK-selectie. Deze selectie is bij De Nunspeetse Ruitersclub in Nunspeet, en dus niet de eerder genoemde datum van 9 en 10 maart. Deelnemende paarden moeten als veulen geregistreerd zijn bij een in Nederland erkend en gevestigd stamboek (KWPN, KFPS & NRPS), dat ook is aangesloten bij de WBFSH.

Tijdens dit instroommoment wordt de Preliminary Dressage Test van de FEI per betreffende jaargang gereden en beoordeeld door de selectiecommissie WK Jonge Dressuurpaarden. Voor deelname moet de combinatie per 1 april de volgende minimale stand hebben of de ruiter moet direct startgerechtigd zijn in deze klasse:

  • 5-jarigen: L2 +10 / M startgerechtigd
  • 6-jarigen: M2 + 10 / Z startgerechtig
  • 7-jarigen: ZZ-Zwaar startgerechtigd

De ruiter dient lid te zijn van de KNHS en de combinatie in het bezit van een startpas.

Directe uitnodiging
Daarnaast worden de 15 paarden per jaargang van de Pavo Cup én de beste 6 paarden per jaargang van de Pavo Fryso Bokaal uitgenodigd voor de eerste selectie/training. De paarden die geselecteerd waren voor de World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2021, zijn tevens uitgenodigd direct in te stromen tijdens de eerste selectie/training op maandag 11 en dinsdag 12 april.

Data selectietraject:
  • Dinsdag 22 & donderdag 24 maart 2022: instroommoment jonge dressuurpaarden bij De Nunspeetse Ruiterclub in Nunspeet.
  • Maandag 11 & dinsdag 12 april 2022: eerste WK-observatietraining op het NHC in Ermelo. De beste ca. 15 paarden per jaargang ontvangen een uitnodiging voor de tweede WK-observatietraining.
  • Woensdag 4 mei 2022: tweede WK-observatietraining op het NHC in Ermelo. De beste ca. 10 paarden per jaargang ontvangen een uitnodiging voor de laatste WK-observatietraining.
  • Donderdag 30 juni 2022: trainingstraject start op het NHC in Ermelo. Op 30 juni vindt er een proefgerichte training plaats en op een nader te bepalen moment in juli een trainingswedstrijd.
  • Woensdag 10 augustus 2022: derde WK-observatietraining. Dit is tevens het instroommoment voor wildcards. Na deze observatie worden de paarden die mee gaan bekend gemaakt.

Hierna volgt een extra proefgerichte training voor de deelnemers en eerste reserves op het NHC in Ermelo.

Voorafgaand aan de ‘FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses’ wordt er nog één facultatieve training georganiseerd voor de deelnemende combinaties.

Het is inmiddels mogelijk om via Mijn KNHS in te schrijven voor deelname aan het observatiemoment. De ruiter dient lid te zijn van de KNHS en de combinatie in het bezit van een startpas.


Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 20 bezoekers