Young Leaders: "Geef de jeugd een stem" in de regio Noord-Holland

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14203
Geregistreerd: 20-04-16

Young Leaders: "Geef de jeugd een stem" in de regio Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-03-22 19:34

KNHS
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Renate Zuidema Fotografie.


Het bestuur van de KNHS Regio Noord-Holland heeft dinsdag 22 februari kennis gemaakt met Philippine Bulsing. Deze 23-jarige studente Business Administration heeft bij de KNHS - binnen het Young Leaders Programma - het traject ‘Geef de jeugd een stem’ gevolgd. Tijdens dit traject, speciaal voor ambitieuze jeugd tussen de 16 en 25 jaar, heeft Philippine onder andere door middel van masterclasses kennis gemaakt met besturen, organiseren, presenteren en nog veel meer.

Nu is het moment aangebroken om al deze opgedane kennis in de praktijk te brengen en daarvoor is Philippine in contact gebracht met het bestuur in haar regio. Philippine zal het regiobestuur gaan versterken als aspirant-bestuurslid. Zij zal met alle functies, taken en verantwoordelijkheden kennismaken om te onderzoeken waar haar voorkeur of misschien wel uitdaging ligt. Een mooie kans voor Philippine om haar te ontwikkelen en voor de regio om de jeugd een stem te geven.

De werkorganisatie in Ermelo is altijd bereikbaar voor tips en advies.

Een prachtig traject om de jeugd te betrekken bij de ontwikkeling van de jeugd en ook een gelegenheid om toekomstige bestuurders op te leiden. Bij de volgende Algemene Leden Vergadering zal Philippine officieel worden geïnstalleerd als aspirant-bestuurslid.

Wil je meer weten? Kijk op: https://www.knhs.nl/paardrijden/ylp-geef-de-jeugd-een-stem/ of https://www.knhsnoordholland.nl/.

Regio Noord-Holland is niet de enige regio, waar een ambitieuze deelnemer van ‘Geef de jeugd een stem’, actief wordt. In Regio Utrecht gaat Luz-Elena Eikelenboom haar bijdrage geven aan een project in de regio. Ook in Regio Overijssel is de eerste kennismaking onlangs geweest. In Regio Zuid-Holland heeft de jeugd al langer een stem via bestuurslid Anton Dortland (ook deelnemer ‘Geef de jeugd een stem’) en Jong KNHS Zuid-Holland. In Regio Zeeland is dit ook al via bestuurslid jeugdzaken Marit Louwerse. Ook zij deed mee aan ‘Geef de jeugd een stem’.

De meerderheid van de KNHS-leden is onder de 25 jaar. Het doel is om in 2022 in nog meer regio’s jeugdleden hun bijdrage te laten geven vanuit ‘Geef de jeugd stem’. Er staan nog meerdere deelnemers te trappelen om in actie te komen en vanuit het Platform Young Leaders wordt er ook graag meegedacht met verenigingen en regio’s.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _bloempje01_, BLEXBot, Fiesta14, moralian, roosjenat, SemrushBot en 23 bezoekers