Hengstencompetitie: BWP domineert bij de 6-jarigen

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 26168
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

Hengstencompetitie: BWP domineert bij de 6-jarigen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-03-22 19:56

Belgian-Warmbloord.com
Fokkerij

Afbeelding
For Pleasure, de grootvader van de winnende hengst bij de 6-jarigen.
Foto: Jan Gyllensten/ FEI/ Flickr


In de derde manche van de Lannoo Belgian Stallion Competition powered by EuroHorse heeft Pieter Kenis de rubriek voor de 6-jarige hengsten volledig naar zijn hand weten te zetten. Winnen deed hij met de BWP-goedgekeurde Commander Bond, een zoon van Corrado I x For Pleasure die uitgebaat wordt door Guardino - Dettelbach Michelle/ M.D.M. Equestrian Group en met wie Kenis ook al de eerste manche wist te winnen.
Voor de tweede plaats kon Kenis dan weer rekenen op de eveneens voor BWP goedgekeurde Quicksilver C, een zoon van Cicero van Paemel x Dominard. De fokkersnaam is een hele mond vol: Roshoeve NV Campos - Cria De Caballos De Deporte & Finca Dehesa Salinas. Quicksilver staat ter dekking bij Roshoeve.
Voor Jan Vermeiren was er een derde plaats met een hengst uit zijn hengstenhouderij, opnieuw een BWP-goedgekeurde hengst trouwens, Qualoubet Van ’t Zorgvliet, een zoon Baloubet du Rouet x Heartbreaker uit de fokkerij van Andre Braeckevelt.

Gilles Van Hamme vervolledigde de top van het klassement op een vijfde plaats met de BWP-goedgekeurde Qatar van ’t Paradijs (Mosito van het Hellehof x Kashmir van Schuttershof). Deze hengst die uitgebaat wordt door Stud 111 werd gefokt door Johan Rooms-Van Den Branden.

De 7-jarigen werd afgesloten met winst voor Joe Clee en Bullseye 111. Patrick Jonkmans behaalde een derde plaats met de BWP-geboren Picco vh IJzerenlindehof (Quint vh Maarlo x Hopalong Cassidy XX – Fokker: Jan Cox).
Jeroen De Winter reed de BWP-goedgekeurde Petrossian BC naar een vierde plaats. De hengst werd in de USA gefokt door Blue Chip Bloodstock Inc en staat hier ter dekking bij Stal Het Netehof BVBA. Hij is een zoon van For Pleasure uit de merrie Safari van ’t Merelsnest (v. Darco).
Op de vijfde plaats zagen we Neal Vanderwegen en de BWP-goedgekeurde Quantico S.G.H. (Diamand De Semilly x Acorado I – Hengstenhouder: Roshoeve).

Ik hunker naar vriendschap, wil graag geborgen zijn. Ik deel in jouw blijdschap en ook als er zorgen zijn. Maar vraag niet mijn leven, dat kan ik jou niet geven. Mijn leven is van mij! Van mij! Pia Douwes - Elisabeth - Mijn leven is van mij!
&if=1


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: aisie, Albertina71, Babsiej, Cerosa, Clmr, Ginny135, GoogleAdsense, Mariett, nonnekee, Noukie, rocky_1995, Setteli, tienus63, VuurVleugels, Wings_love en 57 bezoekers