Een gouden weekend voor Debby en Drys

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 101005
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Een gouden weekend voor Debby en Drys

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-02-22 18:05

Phryso
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Renate Zuidema Fotografie


Het weekend van 19 en 20 februari 2022 was een weekend uit het boekje voor Debby de Graaf en Drys Galloper, stamboeknaam Drys ut ‘e Westereen Ster (Omer 493). Jezelf kampioen én reserve-kampioen kunnen noemen binnen 24 uur komt niet vaak voor. ‘Het was een druk weekend voor ons maar een hele unieke ervaring’ lacht Debby.

Horses2Fly KFPS Kampioen L2
Het begon zaterdag met de kampioenstitel in de klasse L2 tijdens de finale van de Horses2Fly KFPS sportcompetitie dressuur bij Manege de Caprili in Sonnega. De combinatie uit Berkel en Rodenrijs ging met de maximale plaatsingspunten in het tussenklassement richting de finale, maar had geduchte tegenstand. Door uiteindelijk als tweede te eindigen in de finaleproef, was de kampioenstitel voor Debby en Drys. ‘Drys heeft zoveel kwaliteit en is echt een slim en meewerkend paard. Hij heeft me nog nooit in een proef laten zitten, ik ben vreselijk trots op hem’ vertelt Debby, die een paar dagen na het weekend nog altijd een beetje op een roze wolk zit.

Zuid-Hollands Reservekampioen L2
Op zondag mocht Drys weer mee op stap, ditmaal naar de Zuid-Hollandse regiokampioenschappen. ‘Wegens een verandering in het reglement was het nu een open kampioenschap, dus het was druk en de concurrentie was sterk. Iedereen stond op nul’. Het was zaterdag al een lange dag geweest voor de Omer 493 nakomeling met de lange rit naar het noorden en ook nog een prijsuitreiking. ‘Ik reed best fijn s’ochtends maar miste net dat scherpe randje, ik had niet verwacht dat we nog mochten overrijden!’ Maar de combinatie werd vierde en mocht zich dus s’middags nog eens van zijn beste kant laten zien. En niet zonder resultaat ; de combinatie wordt Zuid-Hollands reservekampioen L2. ‘Het is echt een toppaard die Drys, hij laadt zich tussendoor op in de trailer en ik heb bijna nog nooit zo lekker gereden als die tweede proef. Het voelde zo fijn!’

Rustig verder
De Zuid-Hollandse combinatie pakt de komende maanden om zich voor te bereiden op weer een outdoorseizoen. Debby en Drys mogen zich eerst nog laten zien tijdens het NK Dressuur begin April en gaan daarna weer meedoen met de Horses2Fly Young Friesian Dressage Talent competitie in Tolbert. ‘Bij de vierjarige paarden werden we vorig jaar derde, dus we hebben nog wat ruimte om te groeien


Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amparo, fierefluiter, kyelie, Vanes_6 en 15 bezoekers