Deelname 30 landen bevestigd aan de FEI Youth Equestrian Games 2022

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Banjer
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 47976
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

Deelname 30 landen bevestigd aan de FEI Youth Equestrian Games 2022

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-02-22 19:36

FEI
Sport

Afbeelding
Een combinatie tijdens de Youth Olympic Games van 2010 in Singapore.
Foto: © IOC/Mine Kasapoglu.


In totaal 30 landen, verdeeld over zes continenten, zijn aangekondigd als deelnemers aan de FEI Youth Equestrian Games 2022, die van 28 juni tot 3 juli worden gehouden in Aken, Duitsland.

Dit historische evenement voor de jeugdruiters zal 30 ruiters tussen vijftien en achttien jaar onder de aandacht brengen, die zullen strijden in zowel individuele als continentale teamspringcompetities. Om te voldoen aan de kwalificatiecriteria van de Youth Equestrian Games, moeten de atleten twee wedstrijdrondes afleggen over hetzelfde, vooraf bepaalde parcours, met dezelfde afstanden en hoogtes.

Na het uitstel van de Youth Olympic Games (YOG) in Dakar (Senegal) tot 2026, heeft de FEI het IOC verzocht een alternatief evenement te organiseren, dat in 2022 zal plaatsvinden. In overleg met het IOC zullen de Youth Equestrian Games, die rond dezelfde principes zijn opgebouwd als de YOG, worden georganiseerd om te vermijden dat jonge atleten negatieve gevolgen ondervinden van de afwezigheid van de Youth Olympic Games. Het evenement zal ook een cultuur- en onderwijsprogramma bevatten, dat in samenwerking met het IOC is opgesteld.

De deelnemers zullen het tegen elkaar opnemen volgens dezelfde formule als bij de vorige edities van de YOG. De ruiters rijden op onbekende paarden, die zijn toegewezen door een willekeurige loting en worden geregeld door het organisatiecomité. Ze hebben drie trainingsdagen en een welkomstwedstrijd, buiten het officiële programma om, om hun band te versterken en een solide partnerschap te ontwikkelen.

De stad waar de Youth Equestrian Games plaatsvinden is het iconische Aken, Duitsland, waar fans al veel van de beste ruiters in het verleden gehuldigd hebben zien worden. De perfecte locatie om te genieten van de sterren van de toekomst.

FEI-voorzitter Ingmar De Vos legt uit: "Het was belangrijk voor de FEI om vervanging te vinden voor de Olympische Spelen voor jongeren, om ervoor te zorgen dat we een hele generatie de jeugdolympische droom niet zouden ontnemen."

"Dit is een uniek evenement dat jonge ruiters van over de hele wereld zal inspireren, waardoor dit niet alleen een waardevolle, opwindende en impactvolle ervaring voor ze wordt, maar met een educatief karakter, dat van fundamenteel belang is om de filosofie van de Olympische Spelen bij te brengen. De integrale waarden die rond het olympisme zijn opgebouwd, worden aan de jeugd wordt voorgesteld en uiteindelijk zullen ze de verdere ontwikkeling van vaardigheden aanmoedigen om hoge prestatieniveaus te bereiken, terwijl begrip ontstaat voor vriendschap en respect in de ring."

"Het behoud van deze olympische waarden is essentieel om de toekomst van onze sport in de olympische beweging te verzekeren. De Youth Equestrian Games zijn een unieke kans voor onze jonge ruiters, om zich op het hoogste niveau te ontwikkelen en hen tegelijkertijd gemotiveerd te blijven voor de olympische droom."

De definitieve lijst van gekwalificeerde ruiters zal op 1 juni worden gepubliceerd.

Alle informatie over de Youth Equestrian Games 2022 kan je hier vinden.

Gekwalificeerde landen: Argentinië, Australië, België, Colombia, Costa Rica, Ecuador, Egypte, Frankrijk, Duitsland, Groot Brittannië, Guatemala, Honduras, Iran, Jordanië, Saoedi Arabië, Mexico, Marokko, Nieuw Zeeland, Palestina, Paraguay, Qatar, Rusland Zuid Afrika, Syrië, Tunesië, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigde Staten, Urugay, Oezbekistan en Zimbabwe.

Landen die voor het eerst deelnemen: Costa Rica, Frankrijk, Duitsland, Palestina, Rusland en Tunesië.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: GrapeshotBot, xPabloBokt en 25 bezoekers