Hippisch Hattem maakt zich op voor laatste editie Hippinksterconcours

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13724
Geregistreerd: 20-04-16

Hippisch Hattem maakt zich op voor laatste editie Hippinksterconcours

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-02-22 10:04

Persbericht Hippisch Hattem
Sport

Afbeelding
Een combinatie tijdens een eerdere editie van het Hippinksterconcours.
Foto: Hippisch Hattem.


Op zaterdag 4 juni en maandag 6 juni 2022 wordt het Hippinksterconcours in Hattem voor de 75e en allerlaatste keer georganiseerd. Ponyclub De Driehoekruiters bestaat sinds 1970 en Rijvereniging De Marleruiters zelfs al sinds 1935, en daarmee ook dit 'concours hippique' in het Pinksterweekend. "We gaan er samen nog een keer een fantastisch en sportief evenement van maken", zegt Wichert Fikse, voorzitter van Hippisch Hattem. "Het concours heeft een lange Hattemse historie en daaraan komt na editie 2022 helaas een einde.

Het Hippinksterconcours is uitgegroeid tot een trekpleister voor bezoekers uit Hattem en ver daarbuiten. Toch merken we dat een landelijk concours als dit niet meer past in het huidige sportaanbod. Voornamelijk doordat de wedstrijden in Hattem op een grasbodem verreden worden. Dit was tot vijftien jaar terug heel gewoon. Maar inmiddels zijn veel paarden gewend aan een zandbodem. Op zo'n groot terrein, met zoveel deelnemers en wedstrijdringen, is het niet eenvoudig om de kwaliteit van de grasbodem te kunnen waarborgen. Daarnaast zien we wel veel potentie in onze Molecaten Ruiterdag, de eventingwedstrijd door de bossen van Hattem in oktober. Er is besloten om de energie van onze groep vrijwilligers vanaf 2023 volledig te storten op dit tweede grote evenement van Hippisch Hattem.

Ook dit slotjaar is het Hippinksterconcours in Hattem aangewezen als kringselectie voor de outdoor regiokampioenschappen van Gelderland. Die belofte gaan we inlossen, we maken er een geweldige wedstrijd van. Zoveel Hattemers hebben mooie herinneringen aan het Hippinksterweekend, het afscheidsfeestje willen we nog een keer goed vieren. Bezoekers kunnen naast paardensport genieten van kermisattracties, een feestavond met coverband Empire op zaterdagavond en een spectaculaire stuntshow van The Future Guys op maandagmiddag. De toegang is gratis."


Kijk voor actuele informatie op http://www.hippinkster.nl.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bonnelover, Imuret, PeanutGuapa, supertammy en 9 bezoekers