Hans Peter Minderhoud twee keer derde in Doha

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 102188
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Hans Peter Minderhoud twee keer derde in Doha

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-02-22 09:55

KNHS
Sport

Afbeelding
Hans Peter Minderhoud met Glocks Dream Boy N.O.P. Foto: FEI/Jon Stroud


In het imposante ruiterstadion van Al Shaqab in Doha behaalde Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) twee derde plaatsen in de Grand Prix en de Kür op Muziek op vijfsterrenniveau. Dinja van Liere (Uden) scoorde een mooie tweede plaats in de CDI5* Grand Prix op vrijdag. Met de hengst Hermès scoorde ze daarin 77.552 procent. In de Grand Prix Special ging de winst naar Tommie Visser met Genesis Begijnhoeve.

Goede resultaten voor de Nederlandse dressuurruiters in Doha. Hans Peter Minderhoud kreeg zijn hengst GLOCK’s Dream Boy N.O.P. op tijd bij de les. “Het was geen gemakkelijke aanloop naar de wedstrijd. Er waren veel paarden, veulens en pony’s in overvolle paddocks op het terrein. Als je dan met een hengst vanuit de binnenmanege thuis hier komt waar het 28 graden is, was Dream Boy best afgeleid. Een dag voor de Grand Prix was de concentratie weer terug. Daarom ben ik eigenlijk heel blij met de resultaten.”
In de Grand Prix op vrijdag eindigde Minderhoud op de derde trede van het podium. “Dream Boy deed goed zijn best en liep een goede proef. Vandaag in de Kür op Muziek had ik een kleine hapering in de eerste piaffe. Het leek of Dream Boy dacht dat de personen die de het hekje bij de ingang plaatsten hem achterna zaten. Daarna pakte hij het weer goed op.” Met een percentage van 81.390 betekende dat de derde plaats achter de Fin Roueste en de Zweed Kittel.

Twintig combinaties kwamen vrijdag in Doha aan start in de Grand Prix. De Zweed Patrick Kittel bleef Dinja van Liere en Hans Peter Minderhoud voor. De proef met Touchdown werd door de juryleden met 77.652 procent gewaardeerd. Het was dus dringen op het podium met Dinja en Hans Peter die ook in de 77 procent scoorden. Hermès liet een heerlijk, frisse proef zien met prachtige piaffes en passages. Op het einde waren er een paar kleine storingen waardoor de score die lange tijd op 79 procent uiteindelijk op 77.522 uitkwam. In de Kür op Muziek kreeg Van Liere te maken met spanning bij haar hengst, waardoor de juryleden de beoordeling staakten.

Naast de Grand Prix Kür werd er ook een Grand Prix Special verreden. Daarin was Tommie Visser de beste met de Jazz-nakomeling Genesis Begijnhoeve.

Uitslag Kür op Muziek, CDI5* Doha
1. Henri Ruostre (Fin), Kontestro DB (v.Contendro II), 84.245%
2. Patrick Kittel (Zwe), Touchdown (v.Quaterback), 83.890%
3. Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek), GLOCK’s Dream Boy N.O.P. (v.Vivaldi), 81.930%

Uitslag Grand Prix, CDI5* Doha
1. Patrick Kittel (Zwe), Touchdown (v.Quaterback), 77.653%
2. Dinja van Liere (Uden), Hermès (v.Easy Game), 77.522%
3. Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek), GLOCK’s Dream Boy N.O.P. (v.Vivaldi), 77.152%

Uitslag Grand Prix Special, CDI5* Doha
1. Tommie Visser (Postel), Genesis Begijnhoeve (v.Jazz), 71.787%
2. Charlotte Defalque (Bel), Botticelli (v.Vivaldi), 70.405%
3. Jill Hollweg-de Ridder (Dui), Whitney (v.Wolkensturmer), 70.255%

Klik hier voor alle uitslagen van het vijfsterrenconcours in Doha.

❤️ Elizabeth Olsen ❤️ Scarlet Witch ❤️
KLIK --> Volg mijn verhuizing naar een nieuwbouw woning!
Ik zoek een kantoorbaan voor 36/40 uur in de omgeving van Achterveld. Max 30 min reizen. Geen opleiding/ervaring maar wel motivatie om te leren en opleidingen te doen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amado, BLEXBot, GoogleOther, RenskeFrea en 7 bezoekers