Thalia Rockx, Bo Oudhof en Kimberly Pap bovenaan in KNHS competitie

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 101054
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Thalia Rockx, Bo Oudhof en Kimberly Pap bovenaan in KNHS competitie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-02-22 08:51

KNHS
Sport

Afbeelding
Verdi de La Fazenda, gereden door Thalia Rockx. Foto: Amanda


In Utrecht werd vrijdag de eerste competitiewedstrijd van de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie verreden. Thalia Rockx won met Verdi de La Fazenda (v. Florett As) de Grand Prix, in de U25 was Bo Oudhof met Colt Sollenburg (v. Vivaldi) de beste en in de Prix St. Georges ging de overwinning naar Kimberly Pap met Floris (v. Ampère).

In de Grand Prix noteerde KNHS Talententeam-lid Thalia Rockx met Verdi de La Fazenda 70,507% en daarmee als enige combinatie een score boven de 70%. Marieke van der Putten en Her Majesty TF RS2 (v. Florencio) werden tweede met 69,529%. “Verdi van Thalia is waanzinnig in de piaffe en passage. Daar scoort ze echt heel hoog mee. Het was een geweldige proef en een genot om naar te kijken zoals Thalia kan sturen. Ze heeft vooral gescoord op de piaffe, passage en de overgangen, zeker ten opzichte van de rest”, vertelt Jacques van der Harst die samen met Monica Drohm en Marlon van Wissen de jury vormde. “Het paard van Marieke heeft wat problemen gehad met de piaffe en dat ging nu een heel stuk beter. De piaffe was nog iets te veel voorwaarts, daar moet nog wat aan gesleuteld worden maar het gaat echt de goede kant op. Verder is Her Majesty een magnifiek paard, vooral de draftour was heel mooi.”

U25
In de U25 eindigde Bo Oudhof bovenaan. Met Colt Sollenburg scoorde de amazone 67,949%. Op twee Febe van Zwambagt en Fernandell MS (v. For Compliment) met 67,308%. “In de U25 is de piaffe vaak de bottleneck, daarin verliezen ze het ritme. Maar dit is een mooie instroomklasse om ervaring op te doen”, zegt jurylid Van der Harst. “Bo reed heel netjes. Het beeld was mooi, bergop en van de hand af gereden. Maar ook bij haar is het de piaffe waar het meest aan gewerkt moet worden. Febe heeft een waanzinnig paard met een klinkende toekomst maar Fernandell was in de piaffe echt te veel voorwaarts. Dat scheelt al gauw een paar procent. Op de passage en de andere onderdelen heeft ze weinig laten liggen.”

Prix St. Georges
In de Prix St. Georges mocht KNHS Talententeam-lid Kimberly Pap zowel de eerste als de tweede prijs ophalen. Met Floris scoorde ze 69,657% en met Just A Dream (v. Dream Boy) 69,461%. Danielle Heijkoop en Jolly Boy M (v. Dream Boy) werden derde met 68,431%. “Kimberly rijdt met een fantastisch gevoel en heeft goed bewegende paarden. Als ze Floris wat meer op lengte kan houden, gaat de score een paar procent omhoog. Dat geldt ook voor Just A Dream maar verder heeft Kimberly ook dit paard heel goed voorgesteld”, vervolgt Van der Harst. “Danielle en Jolly Boy waren een heel fijn beeld. Zij kan natuurlijk ook een beetje sturen en Jolly Boy is een paard met veel kwaliteit.”

Uitslag KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie, Utrecht

Grand Prix:
1 Thalia Rockx (Roosendaal) Verdi de La Fazenda (v. Florett As) 70,507%
2 Marieke van der Putten (Apeldoorn), Her Majesty TF RS2 (v. Florencio) 69,529%
3 Carlijn Huberts (Beers), Watoeshi (v. Rousseau) 68,442%

U25:
1 Bo Oudhof (Nijeberkoop), Colt Sollenburg (v. Vivaldi) 67,949%
2 Febe van Zwambagt (Bergharen), Fernandell MS (v. For Compliment) 67,308%
3 Thalia Rockx (Roosendaal), Golden Dancer de La Fazenda (v. Bretton Woods) 67,222%

Prix St. Georges:
1 Kimberly Pap (Nunspeet), Floris (v. Ampère) 69,657%
2 Kimberly Pap (Nunspeet), Just A Dream (v. Dream Boy) 69,461%
3 Danielle Heijkoop (Rotterdam), Jolly Boy M (v. Dream Boy) 68,431%

De KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse dressuursport voor senioren (Zware- en Lichte Tour) en U25 te stimuleren. De serie bestaat uit een reeks competitiewedstrijden en wordt afgesloten met een finale.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, Bytespider en 3 bezoekers