Van Rooij, Weggelaar, Van Hof en Dicker winnen KNHS cup in Someren

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 101064
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Van Rooij, Weggelaar, Van Hof en Dicker winnen KNHS cup in Someren

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-02-22 08:45

KNHS
Sport

Afbeelding
MDH Avanti, hier nog gereden door Anne Meulendijks. Foto: Aniek Molenaar Fotografie


In Someren werd vrijdag de eerste competitiewedstrijd van de KNHS - Anemone Horse Trucks Cup verreden. Beste young rider was Evi van Rooij. Zij reed MDH Avanti (v. United), het voormalig GP-paard van Anne Meulendijks, naar 69,216%. Rowena Weggelaar zette met Klieveer's Don Quichot (v. United) 69,646% neer en won daarmee bij de junioren. Bij de pony’s was Veerle van Hof met Equine Parks Xander (v. Orchard Boginov) met 72,476% ruimschoots de beste. Robin Dicker was met Helena (v. Don-Tango B) een klasse apart bij de children. Zij scoorden 77,700%.

De rubrieken werden gejureerd door Dirk de Haas, Ellen van den Berg en Willemien Blanken. Over de young riders vertelt De Haas: “Evi reed een geweldige proef met een super draftour. De aanleuning zou iets constanter mogen en in één pirouette was de afstemming niet helemaal fijn. Ondanks dat heeft ze terecht gewonnen en het beeld was heel harmonieus. Aan de aanleuning en de afstemming zitten nog wel wat haakjes en oogjes maar dit is een hele mooie combinatie met veel potentie voor de toekomst. Honey d'Or van Tom was wat te weinig gedragen maar is wel een heel fijn bewegend paard en sympathiek gereden. Ook Brandy heeft een heel fijn bewegend paard maar Florett had hier en daar wat spanning. En de aanleuning mocht wat stiller zijn.”

Over de junioren zegt De Haas: “Ze hadden allemaal wel wat maar Rowena reed de meest stabiele proef. Het was een constante proef maar haar paard miste wat halslengte. Ook Jamie heeft een fijn paard maar die had wat moeite met de stapreprise. Dat was jammer en kostte punten. Daarnaast mocht de aanleuning wat stabieler zijn.”

“Het niveau van de top bij de pony’s was super bemoedigend”, vervolgt De Haas. “Veerle heeft een fijn bewegende pony die ontzettend vriendelijk naar de hand toe werd gereden. Zo wil je ze allemaal zien! Een heel sympathiek beeld, heel harmonieus en fijn om naar te kijken.” Ook over de als tweede geëindigde Lemoni Dicker is De Haas enthousiast. “Dit meisje rijdt super vriendelijk en het beeld was heel sympathiek. Haar pony was een beetje zoekerig in de aanleuning. Als dat beter voor elkaar is, gaat ze zeker hoger scoren.”

Bij de children bleef Robin Dicker maar liefst twaalf procent voor op de concurrentie. “Robin
sprong er ruimschoots bovenuit. Een heel vriendelijk beeld en Robin zat er keurig op. Haar proef was echt genieten. Heel stabiel en mooi gedragen. Echt een toonbeeld zoals je het wil hebben.”

Uitslag KNHS - Anemone Horse Trucks Cup, Someren

Young riders:
1 Evi van Rooij (Sint Michielsgestel), MDH Avanti (v. United) 69,216%
2 Tom Verhoeven (Asten), Honey d'Or (v. Chippendale) 67,108%
3 Brandy Bos (Naarden), Florett W (v. Jazz) 66,863%

Junioren:
1 Rowena Weggelaar (Roermond), Klieveer's Don Quichot (v. United) 69,646%
2 Jamie van Egdom, Dancing Soulmate (v. Jazz) 66,515%
3 Kyra Jonkers (Heerde), Eyecatcher (v. Uphill) 65,202%

Pony’s:
1 Veerle van Hof (Kerkrade), Equine Parks Xander (v. Orchard Boginov) 72,476%
2 Lemoni Dicker (Harskamp), Hulst Isadora (v. Coelenhage’s Purioso) 67,905%
3 Sofie van Rooij (Sint Michielsgestel), Golden Boy (v. Golden Rock) 67,667%

Children:
1 Robin Dicker (Harskamp), Helena (v. Don-Tango B) 77,700%
2 Manouk Zuiderent (Breda), Dollarboy S-G (v. Don’t Worry) 65,425%
3 Sophie Evers (Oudenbosch), Beaumonde (v. United) 65,275%

De KNHS- Anemone Horse Trucks Cup heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse young riders, junioren, pony’s en children te stimuleren en is een belangrijke competitie voor kadervorming dressuur.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Berryz, Cowgirl, lastig en 8 bezoekers