Jonge fokker Wouter Aernouts over zijn passie voor fokkerij

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14192
Geregistreerd: 20-04-16

Jonge fokker Wouter Aernouts over zijn passie voor fokkerij

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-02-22 17:08

Belgian-warmblood.com
Fokkerij

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Renate Zuidema Fotografie


BWP is een vereniging van, voor en door fokkers. Kleine en grote fokkers. Oude(re) en jonge fokkers. Die laatste groep wordt overigens elk jaar groter. Jonge fokkers die heel veel tijd en energie investeren in hun passie. Vanuit een liefde voor paarden en fokkerij en/of meegegeven met de genen van thuis uit.

Wouter Aernouts (32) kreeg de liefde en de passie voor pony’s en paarden duidelijk van thuis uit mee. Zijn engagement voor BWP kreeg hij er zomaar bij. Vader Marc fokt al jaren BWP-paarden en BRP-pony’s die steevast ‘van ’t Achterhof’ meekrijgen in hun naam.

Wouter woont in de Achterstraat in Kalmthout-Achterbroek. Logische keuze voor de stalnaam dus. De keuze voor BWP was al even logisch voor de jonge fokker, die als ruiter regelmatig knappe prestaties neerzette bij de pony’s, in de wedstrijden voor jonge paarden en in de klasse Zwaar van LRV.

Phanante Vd Doorndonkhoeve
“Op mijn CV als fokker staan er op dit moment twee veulentjes” opent Wouter. “Mijn fokmerrie is Phanante Vd Doorndonkhoeve. Een dochter van Inshallah de Muze uit een dochter van Querlybet Hero en de bekende Jalisco B-merrie Fragance de Chalus. Dat zijn twee veulens van Arezzo VDL. Dit jaar is de merrie niet vol. In onze hengstenkeuze kiezen we systematisch voor de hengsten van de helaas in 2019 overleden Adrie Jespers in Prinsenbeek. We werken graag en vaak samen met hen.

Pulderbos
“We voelen ons goed bij BWP,” glimlacht de jonge fokker. “Met onze veulens nemen we altijd deel aan de Antwerpse Veulenkampioenschappen in Pulderbos. De veulens worden er geschetst, je kan DNA laten afnemen en ze zijn ineens ook administratief in orde. Dat is een fijne service van BWP als stamboek. Ik probeer ook regelmatig mee te helpen bij verschillende activiteiten van BWP. Bij de BWP Hengstenkeuring, bij de vrijspringmomenten die door ons gewest worden georganiseerd en bij het BWP-Veulenkampioenschap. Dat zijn altijd fijne momenten.

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BLEXBot, IASCrawler en 4 bezoekers