Galopin de la Font overleden

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Banjer
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 48390
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

Galopin de la Font overleden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-02-22 20:02

Eurodressage
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: © FEI Photos


De goedgekeurde Lusitano hengst en voormalig Portugees teampaard Galopin de la Font is 23 februari 2022 overleden. Hij was 28 jaar.

Galopins vader was Espanto MTV en zijn moeder Pezuda OCO (v. Zorro FRI). Hij werd gefokt door Sylvain Massa. Sylvain en Ingrid Massa stonden eerst als eigenaren geregistreerd bij de FEI, maar later werd dat gewijzigd in het bedrijf Espafin.

Portugees teampaard
De goedgekeurde hengst werd beroemd onder Daniel Pinto.

Galopin was het paard waarmee Pinto zijn carrière begon, hij liep internationaal Grand Prix. Ze behaalden voor het eerst een plaats in het Portugese team in 2006, voor de World Equestrian Games in Aken. Ze eindigden als 51e in de Grand Prix.

In 2007 nam hij deel aan de Wereldbekerfinale in Las Vegas, waar hij als dertiende eindigde in de Grand Prix. Hij won de troostprijs omdat slechts de top elf naar de finale van de kür doorging. Later dat jaar werd hij 40e op het EK in Turijn, en in 2008 ging hij naar de Olympische Spelen in Hong Kong, waar hij 32e werd in de Grand Prix.

Galopin ging in 2009 weer naar het EK in Windsor en hij behaalde daar de 42e plaats in de Grand Prix.

In het voorjaar van 2010 werd aangekondigd dat Galopin de la Font was verkocht aan de Braziliaanse Chantal de Larragoiti Lucas. Chantals familie was de oprichter van de grote Braziliaanse verzekeringsmaatschappij SulAmerica. Tijdens de laatste internationale wedstrijd van zijn carrière, de WEG van 2010 in Lexington, werd hij 49e in de Grand Prix. Zijn gemiddelde internationale scores lagen tussen de 63% en 65%.

Goedgekeurde dekhengst
Na zijn sportief pensioen stond Galopin de la Font nog steeds ter dekking en hij was de vader van vele veulens die gefokt werden door Massa. De hengst, die als bijnaam "Pinpin" had, genoot van zijn pensioen bij Pinto in Arruda dos Vinhos, in Portugal.

De WK voor Jonge Paarden-deelnemer Malcolm X de Massa, de Lichte Tour-paarden Come Back de Massa en Da Vinci de Massa en het Grand Prix-paard Nevado de la Font (Justin Verboomen) behoren tot zijn nakomelingen.

"Trots, temperamentvol, charismatisch, krachtig! Galopin was niet alleen een paard, hij was familie! Hij maakte ons altijd trots", zegt Pinto, die het overlijden van Galopin aankondigde op social media. "Sommige paarden worden geboren om groots te zijn en dat is hoe we Galopin altijd zullen herinneren. Een speciaal paard, dat zijn tijd vooruit was. Een strijder, die het tot de top van de hippische sport had geschopt. Hij bleef tot zijn laatste adem, vanmorgen op 28-jarige leeftijd, trouw aan zijn sterkte en pakkende persoonlijkheid."

Afbeelding


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bambelien, BeFunny, Bertje16, ComscoreBot, DotBot, Hobbyhorse, Johnie, Love_Mirra, novaaaasje, SunnyHorse en 12 bezoekers