Paard weggehaald na waterballet in stal: 'Regenafvoer is stuk'

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 102281
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Paard weggehaald na waterballet in stal: 'Regenafvoer is stuk'

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-02-22 18:08

Omroep Flevoland
Algemeen

Afbeelding
Dit is niet het weiland uit het artikel maar een afbeelding ter illustratie. Foto: E. Dronkert/Flickr


Een van de drie paarden van de Almeerse Joske Galiart is uit de stal bij Spittershoek in Almere Haven gehaald omdat het overtollige regenwater niet weg kan. De stal en de bak zijn helemaal ondergelopen waardoor het niet meer veilig was voor het dier. Galiart baalt enorm.

De problemen komen volgens haar doordat de afvoer van het regenwater kapot is. Dat is gebeurd na de aanleg van de Steigerdreef. Toen is per ongeluk de afvoer stuk getrokken. Sindsdien kampen de stal en de omliggende groentetuintjes met wateroverlast. "Door de storm nu is het wel heel extreem, vaak bleef het water tot onder de staldeur en nu heeft het zo hard geregend en gestormd dat de hele stal volstaat."

Galiart vindt dat er nu een oplossing moet komen. "Ik zou het liefst zien dat die afvoer gerepareerd gaat worden. Want dit kan zo niet langer." Door de regen kunnen de paarden nu ook niet in de bak staan. "De paarden zijn bang voor het water, ze vervelen zich de hele dag nu vast dood."

Omroep Flevoland heeft de gemeente Almere om een reactie gevraagd, maar die heeft nog niet gereageerd. Op de tweet van Galiart heeft de gemeente dat wel gedaan: "Dat ziet er idd niet goed uit ... Ik heb de verantwoordelijke toezichthouder verzocht om dit met voorrang op te pakken. Dank voor het melden."

Klik hier voor een filmpje en de foto's.

❤️ Elizabeth Olsen ❤️ Scarlet Witch ❤️
KLIK --> Volg mijn verhuizing naar een nieuwbouw woning!
Ik zoek een kantoorbaan voor 36/40 uur in de omgeving van Achterveld. Max 30 min reizen. Geen opleiding/ervaring maar wel motivatie om te leren en opleidingen te doen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BLEXBot, ClaudeBot, DotBot, Eliana, jitskenienke, judith_irene, Kirsha, laura22, Maanon_, nayla, Nieuwsredactie, rien10, Samo, Supertje en 17 bezoekers