Meer extra bonuspunten te verdienen voor vierspanrijders

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13261
Geregistreerd: 20-04-16

Meer extra bonuspunten te verdienen voor vierspanrijders

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-02-22 18:37

Hoefnet
Sport

Afbeelding
IJsbrand Chardon en zijn vierspan. Foto: FEI/Stefan Lafrentz.


De FEI keurde vorige week de wijzigingen in het Wereldbekerreglement voor de vierspannen 2022/2023 goed. Een van de belangrijkste wijzigingen is dat hoe meer vierspanrijders uit de top tien op een Wereldbekerkwalificatiewedstrijd starten, des te meer punten er te verdienen zijn.

Kwalificatie
De vijf bonuspunten-regel voor deelnemers aan CAIO-wedstrijden en Wereldkampioenschappen blijft ongewijzigd. Ook deelnemers aan Europese kampioenschappen krijgen nu vijf bonuspunten.

Daarnaast is het zo, dat er op alle Wereldbekerkwalificatiewedstrijden één extra bonuspunt per vierspanrijder wordt toegekend voor elke rijder uit de top tien die op die wedstrijd start, gebaseerd op de FEI wereldranglijst van zes weken voor aanvang van de wedstrijd.

Vanaf komend seizoen tellen de resultaten van maximaal twee Wereldbekerwedstrijden per land mee voor de kwalificatie. Eerder was dit maximaal twee resultaten van wedstrijden uit het eigen land van de menner. Dus als je bijvoorbeeld dit seizoen start op drie Wereldbekerkwalificatiewedstrijden in Nederland, tellen er maar twee van de drie resultaten mee voor de Wereldbekerkwalificatie.

Wild cards
Als er op een Wereldbekerwedstrijd drie wild cards worden weggegeven, moet er minimaal één wild card aan een rijder uit het land waar de wedstrijd wordt gehouden, gegeven worden. Als er maar één of twee wild cards zijn, mag de organisatie die naar eigen inzicht weggeven.

Tijdens de Wereldbekerfinale mag er maar een wild card worden weggegeven. Deze moet gegeven worden aan een menner uit het land waar de finale wordt gehouden, als dit land niet is vertegenwoordigd in de finale.

Klik hier voor het aangepaste Wereldbekerreglement 2022/2023 met de wijzigingen in rood.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ilsevdhoek, Mariska_D, Nezumichan, petraaken en 13 bezoekers