Wanadoo van Coral Ingham uit de sport en met pensioen

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 101698
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Wanadoo van Coral Ingham uit de sport en met pensioen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-02-22 19:56

Eurordressage
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


Coral Ingham's Wanadoo, die internationaal is uitgebracht door Carl Hester en Meghan Ingham, is uit de wedstrijdsport teruggetrokken. Hij is nu 21 jaar.

Wanadoo is een in 2001 geboren Hannoveraner ruin van Wolkenstein II uit Clärchen (v. Cavalier x Eisenherz I x Maigraf xx). Hij is gefokt door Uwe Ropers.

Juan Matute Azpitarte
De vos werd in 2003 voorgesteld op de Hannoveraanse Hengstenkeuring in Verden. In 2004 werd hij zadelmak gemaakt, opgeleid en voor het eerst uitgebracht door Anna-Sophie Fiebelkorn, die hem op de Hannoveraanse kampioenschappen voor jonge paarden naar een 8e plaats reed.

Aangekocht door de Spaanse Olympiër Juan Matute Azpitarte op de Hannoveraanse veiling in Verden, bleef Wanadoo aanvankelijk nog wat langer bij Fiebelkorn tot en met 2005, maar de temperamentvolle vos werd toen verplaatst naar Spanje, waar hij werd getraind door Enrique Brewah Granados.

In 2006 en 2007 reed Enrique Wanadoo tijdens de Sunshine tour in Vejer de la Frontera.

Coral Ingham
In de winter van 2007 werd Wanadoo verkocht aan de Britse Coral Ingham, die haar wedstrijddebuut op hem maakte in februari 2008 op het hippisch centrum van Medstead Grance. Het paard was geruind om op de sport gericht te zijn.

Ingham reed het paard de eerste paar maanden onder begeleiding van Carl Hester. Zijn assistente en vervolgens de nog onontdekte Charlotte Dujardin showden hem op Medium niveau gedurende de herfst van 2008.

Carl Hester
Coral heeft Wanadoo in 2014 zelf op Grand Prix niveau uitgebracht, waarna Carl Hester het in 2015 overnam. Hester en Wanadoo beleefden hun première op internationaal Grand Prix niveau in juli 2015 in Hickstead, waarbij ze de Grand Prix en Kur wonnen. Vervolgens gingen ze door naar Saumur.

In 2016 reed hij de vos op de CDI's in Jerez de la Frontera, Keysoe, en Compiegne. Carl won in 2016 het Britse Grand Prix kampioenschap op Wanadoor. De laatste CDI van het paar was in Doha in maart 2017.

Meghan Ingham
Wanadoo ging vervolgens verder als leermeester voor de dochter van de eigenaar, Meghan, die hem in november 2017 nationaal voor het eerst uitbracht in Wellington. Meghan en Wanadoo maakten hun CDI-debuut op Young Riders-niveau in Hagen in juni 2018 en ze reed hem verder in Hickstead en Le Mans.

Na nog één CDI op Young Riders' niveau in Keysoe, maakten ze de overstap naar Grand Prix niveau en reden ze in Riesenbeck en Hickstead naar scores in het midden van de zestig. In het corona jaar 2020 was er één internationale start in Gothenburg, en ze reden in de Grand Prix op de 2020 British Dressage Championships. Hun laatste wedstrijd samen was het CDI Wellington Heckfield in mei 2021.

Wanadoo is officieel met pensioen gegaan uit de wedstrijdsport. "Hij is geweldig geweest, het paard van mijn leven," vertelde Coral aan Eurodressage. "Hij is met pensioen bij ons thuis. Hij gaat naar buiten in de wei en we rijden hem nog steeds een paar keer per week, gewoon licht trainen en buitenritten."

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Afbeelding

❤️ Elizabeth Olsen ❤️ Scarlet Witch ❤️
KLIK --> Volg mijn verhuizing naar een nieuwbouw woning!
Bestelpagina Equiday 13 april 2024 --> https://marliestrapfotografie.pixieset. ... april2024/


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ChanelR, dierenfan, Freyr, Googlebot, JackieT, jokari, Jolan, jufjuf, LiannePuthzy, Liiesjjj, neline11, Purkii, renatexx, rink, senna21, sunny43, webster543, Xandyandme en 12 bezoekers