Zilveren Zweep voor Kenna & Auke in Horses2Fly KFPS Dressuurcompetitie

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13724
Geregistreerd: 20-04-16

Zilveren Zweep voor Kenna & Auke in Horses2Fly KFPS Dressuurcompetitie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-02-22 16:41

Phryso
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Renate Zuidema Fotografie.


Op zondag 20 februari, tijdens de tweede finaledag van de Horses2Fly KFPS Dressuurcompetitie te Sonnega, hebben Kenna Bakker en Auke van Hilberalti Ster (Jouwe 485) de Zilveren Zweep gewonnen. De combinatie werd niet alleen kampioen in de klasse M2, maar wist ook het meeste aantal punten te halen in de klassen M1, M2, Z1 en Z2.

Esther en Coco swingen naar winst
In de klasse M1 was het kampioenslint voor Esther Postmus en Coco WE (Hessel 480), die als derde geplaatst aan de finale begonnen, maar met veel schwung twee plekjes omhoog wisten te klimmen. Reservekampioen werd de KFPS stamboekhengst Auwert 514 (Jehannes 484) met Sabine Loenhorst in het zadel. De combinatie reed een voorwaartse proef, waarmee ze Chaline Hensen en Bieke Kroon AA (Alwin 469) voorbleven in het eindklassement.

Kenna en Auke behouden koppositie
Op weg naar de finale waren er in de klasse M2 twee combinaties met evenveel punten, namelijk Kenna Bakker met Auke van Hilberalti Ster (Jouwe 485) en Ingeborg Klooster met Willem van der Zegge, stamboeknaam Willem van het Donckse Hof Ster AA (Pier 448), die beiden alle deelgenomen competitiewedstrijden op weg naar Sonnega wisten te winnen. Het waren uiteindelijk Kenna en Auke, vorige week nog Fries reservekampioen M2, die deze lijn vasthielden en het kampioenschap op hun naam zetten. Ingeborg en Willem werden tweede en het brons was voor Marilyn Lulolfs met Zilva van Stal Berkmeer Ster AA (Wylster 463).

Ingeborg alsnog kampioen
Met meerdere ijzers in het vuur op deze finaledag, lukte het Ingeborg Klooster in de klasse Z1 wel om het kampioenschap op haar naam te zetten met haar eigen Yannick fan Dulve Ster Sport (Fabe 348). De reservetitel was voor Marell Hilberts en DataB’s Tornado Oet Oale Kloosterveen Ster Sport AAA (Alwin 469) en derde werden de winnaars van de Pavo Fryso bokaal 2021, Nadia den Hollander en Yde van de Noeste Hoeve Ster Sport AA (Hessel 480).

Jehannes 484 op kop na spannende strijd in het Z2
In de klasse Z2 werden Jelmer Ketelaar en KFPS stamboekhengst Jehannes 484 (Tsjalle 454) kampioen. Er waren in deze rubriek maar liefst 3 combinaties die met hetzelfde aantal punten de finale ingingen. Uiteindelijk bleken Evelien van Helden met Tsjalling D.L. Sport Elite (Leffert 306) en Joukje Hak met Manna van de Toarnwerterleane Kroon Sport AA (Tsjalle 454), die respectievelijk tweede en derde werden, niet opgewassen tegen de algemeen reservekampioen van de afgelopen KFPS Hengstenkeuring.

Nog een prijs voor Sandra en Ingeborg
Kon het weekend gisteren al niet meer stuk voor de kampioen L1 en Zilveren Zweep winnaars Sandra de Groot en Dukke fan Panhuys Ster (Maurits 437), vandaag kwam daar nog wat extra slagroom op de taart ; Sandra mocht ook nog de prijs voor Best Presterende JongKFPS’er Dressuur in ontvangst nemen.
Als tegenhanger van deze prijs was er de ‘Fan ‘e Bûtemare Trofee’ stimuleringsprijs beschikbaar gesteld door Stal fan ‘e Bûtemare voor de beste deelnemer boven de 40 jaar in het eindklassement dressuur, deze ging naar Ingeborg Klooster.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: DotBot, Facebook, M1994, NorwayFjord en 21 bezoekers