IJzersterke Jack Ansems wint de wereldbeker GP van Krakow

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13718
Geregistreerd: 20-04-16

IJzersterke Jack Ansems wint de wereldbeker GP van Krakow

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-02-22 17:47

Equnews
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: © Jim Hollander/FEI.


Voor de Grote Prijs van de CAVALIADA Tour, voor de prijs van PKO Bank Polski, onder het beschermheerschap van de burgemeester van Krakau, stonden 35 ruiters op de startlijst. Slechts zes van hen slaagden erin foutloos te blijven over het 155 cm lange parcours. De Nederlander Jack Ansems was uiteindelijk onklopbaar in de laatste barrage.

"Ik vond het een heel groot parcours. Het begin was mooi, maar later werd het moeilijk, vooral met de grote oxer in de hoek en de lijn van de plank naar de oxer in het midden. Maar het was een eerlijk parcours, een echte Grand Prix. We zijn 1300 kilometer van huis, dus als er maar zes ruiters in een barrage zitten, probeer je altijd te winnen en er voor te gaan", zei Ansems, die de overwinning pakte met Fliere Fluiter. "Het is een 12-jarige merrie van Zirocco Blue. Ik rijd haar nu vier jaar. We zijn begonnen met de laagste klassen, op 80 centimeter, en we hebben ons samen opgewerkt tot dit niveau. Ze is super slim en voorzichtig. Maar je moet de merrie echt vertrouwen. Thuis en op shows doe ik alles zelf om haar heen. Ze is super slim."

De tweede plaats ging naar thuisruiter Jarosław Skrzyczyński, aan de teugels van de negenjarige Inturido. Zo werd de concurrent voor de zevende keer de winnaar van de CAVALIADA Tour. Gevraagd om de rivaliteit samen te vatten, zei hij: "Het is een leuk en motiverend gevoel. De concurrentie was hevig, want iedereen wilde winnen en punten scoren, is het niet voor de wereldbeker, dan wel voor CAVALIADA Tour. In de barrage wilde ik niet te veel risico nemen om Inturido niet te ontmoedigen, want hij is nog jong. Ik ging vrij snel maar wel veilig."

De derde plaats ging vandaag naar de Pool Przemysław Konopacki met Home-Run. In het CAVALIADA Tour klassement behoorde de tweede plaats toe aan de Griek Angelos Touloupis, en de Grand Prix winnaar Jack Ansems stond op de onderste trede van het podium.


Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Mars, agesus, DotBot, Facebook, Nils, vierhoef en 9 bezoekers