Wilma Reijenga wint Tinnen Menner in Horses2fly KFPS mencompetitie

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14199
Geregistreerd: 20-04-16

Wilma Reijenga wint Tinnen Menner in Horses2fly KFPS mencompetitie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-02-22 18:09

Phryso
Sport

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Renate Zuidema Fotografie.


Dat Wilma Reijenga met Jonas van de Miedweg (Maurits 437) de klasse B zou winnen in de Horses2fly KFPS Sportcompetitie mennen, was niet echt een verrassing. Maar de jonge menster mocht ook de Tinnen Menner voor de allround beste menner uit deze mencompetitie mee naar huis nemen. En dat was nog niet alles: ze won ook de kür op muziek én ze was de beste menster van alle JongKFPS-leden die meededen. Een hele menkar vol prijzen ging mee naar huis. Een fraaie prestatie voor de debutante.

Wilma, of Ria of toch Udo?
In de voorrondes had Wilma er al voor gezorgd dat ze de beste positie voor de finale in de B had. Met drie maal winst én de winst in de finaleproef haalde ze het maximaal aantal punten binnen: 350. Het reservekampioenschap in de B ging naar Tobias Ferwerda met Elske t.W. (Markus 491), het brons was voor Karin Vermeulen met Bente (Wolfert 467). Voor de grote hoofdprijs, de Tinnen Menner, voor de menner met de meeste punten in deze indoor competitie waren er echter meer menners met deze goede uitgangspositie.

Voor het algeheel kampioenschap had ook Udo de Haan met veelzijdig sportpaard Yersie C (Hessel 480) goede kaarten, en niet te vergeten Ria Hettinga met Cea fan Stal Redia (Beart 411). Beide menners in de gecombineerde klasse Z en ZZ verdienden de volle mep aan punten in de selectiewedstrijden. De finale, die voor 40% meetelt in de totaaluitslag, werd gewonnen door Udo en Yersie. Ria kreeg de reservetitel en Ester Reen kwam in deze hoogste klasse met Hiske V.d. Fabiennehoeve (Fabe 348) op de derde plek.

Met deze overwinning stond Udo op gelijke hoogte met Wilma en Jonas voor de felbegeerde allround prijs: de Tinnen Menner. Met 67,33% in de finaleproef voor Wilma en 65,58% voor Udo (die al vier maal de Tinnen Menner heeft gewonnen) was het pleit beslecht: Wilma mocht de hoofdprijs van de dag in ontvangst nemen!

Fia en Tjeerd winnen in de sprint
In de klasse M werd het ook bijzonder spannend. Baukje van der Weide en Ylse fan Weideshiem (Rindert 406) en Ria Hettinga met Wynvrouwe fan Stal Redia (Hessel 480) stonden in Sonnega met een gelijk aantal punten uit de voorrondes aan de start. Het waren echter Fia Tubben-Van der Stoep en Tjeerd van de Bijschuur (Tsjalle 454), die de afgelopen weken al een stijgende lijn in hun vorm lieten zien en met de overwinning in de finale haalde ze – twee punten voor Baukje – het kampioenschap glansrijk binnen. Als kers op de taart kreeg Fia ook de Fan ‘e Bûtemare-trofee uitgereikt voor de beste deelnemer aan deze menfinale ouder dan 40 jaar.

Lysbeth en Brecht kampioen in de L
Ook in de L was het spannend. Arie Bouwman met Werner (Beart 411) had de beste uitgangspositie voor de finale. Lysbeth de Boer- Hettinga wist de finaleproef te winnen en werd met Brecht (Pier 448) kampioen. Arie verdiende het zilver en Linda Wester – Visser kreeg met de eigen gefokte Ferre fan HovenierWester (Eise 489) het brons. Rianne Piek haalde met Doudzen (Meinse 439) hetzelfde aantal punten in de totaaluitslag als Linda, maar de finaleproef gaf de doorslag waarmee Rianne op de vierde plek kwam.

Dubbelspannen voor Udo
Voor Yersie was het nog niet klaar. Ze mocht zich nog een keer presenteren voor de wagen met Udo, én naast zich Het Swarte Paert Ieke Renske (Tymon 456).

Uitslagen

B
1) Wilma Reijenga met Jonas van de Miedweg (Maurits 437)
2) Tobias Ferwerda met Elke t.W. (Markus 491)
3) Karin Vermeulen met Bente (Wolvert 467)

L
1) Lysbeth de Boer – Hettinga met Brecht (Pier 448)
2) Arie Bouwman met Werner (Beart 411)
3) Linda Wester-Visser met Ferre fan HovenierWester (Eise 489)

M
1) Fia Tubben-Van der Stoep met Tjeerd van de Bijschuur (Tsjalle 454)
2) Baukje van de Weide met Ylse fan Weideshiem (Rindert 406)
3) Ria Hettinga met Wynvrouwe fan Stal Redia (Hessel 480)

Z/ZZ
1) Udo de Haan met Yersie C (Hessel 480)
2) Ria Hettinga met Cea fan Stal Redia (Beart 411)
3) Ester Reen met Hiske V.d. Fabiennehoeve (Fabe 348)

Kür op muziek
1) Wilma Reijenga met Jonas van de Miedweg (Maurits 437)
2) Erwin Pruim met Flore M (Loadewyk 431)

Tweespannen
1) Udo de Haan met Yersie C (Hessel 480) en Het Swarte Paert Ieke Renske (Tymon 456)
2) Erwin Pruim met Flore M (Loadewyk 431) en Quck fan Hickaerd (Maurits 437)
3) Ria Hettinga met Cea fan Stal Redia (Beart 411) en Landsvrouwe fan Stal Redia (Jisse 433)
4) Lysbeth de Boer – Hettinga met Brecht (Pier 448) en Zieta (Maurits 437)
5) Jelle van der Weide met Maeije Blomke fan Stal Redia (Jisse 433) en Elke D.A. (Rindert 406)


Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BLEXBot, GoogleOther, Independence, pluklief, wendy_flair en 9 bezoekers