Dressuurtoppers van over de hele wereld komen samen op WK 2022 Herning

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Banjer
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 47951
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

Dressuurtoppers van over de hele wereld komen samen op WK 2022 Herning

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-02-22 14:30

Eurodressage
Sport

Afbeelding
Helen Langehanenberg, hier met Damsey FRH. Foto: © FEI/Claes Jakobsson.


De elegante en stijlvolle dressuurcompetitie zal de toeschouwers zeker op de been brengen tijdens de ECCO FEI Wereldkampioenschappen Herning (DEN) 2022, waar 's werelds beste dressuurruiters en hun geweldige paarden worden gevierd als ze de arena betreden.

Spannende teamcompetitie
De teamcompetitie in de Grand Prix opent het grote evenement en strekt zich uit over het weekend 6 - 7 augustus, met de medailleceremonie voor de top drie geplaatste landen op zondagmiddag. En de competitie zal spannend zijn! Er bestaat geen twijfel dat de olympishe medaille winnende teams van Tokio Duitsland (goud), Verenigde Staten (zilver), en Groot-Brittannië (brons) zullen proberen om het podium opnieuw te betreden. Maar ze moeten zich niet te zeker voelen.

De hoop op een medaille voor het Deense dressuurteam op eigen bodem is hoog gespannen, en Cathrine Dufour heeft nu al goede gevoelens over de vorm van het Deense team:

"Het Deense team is op dit moment erg sterk", zegt Dufour. "We hebben verschillende ruiters die in goede vorm zijn op hun eigen paarden, het team kan waanzinnig sensationeel zijn. We hebben echter eerder gezien dat slechts een paar maanden voor de kampioenschappen dingen kunnen veranderen, maar ik ben erg positief."

Afbeelding
Adelinde Cornelissen, hier met Governor STR. Foto: aniek1985.

Herinneringen aan de Grand Prix Special in Herning 2013? Drie combinaties maakten fouten
In 2013 was Denemarken gastland voor het FEI EK springen, dressuur en para-dressuur. De dressuurwedstrijden waren toen zowel spectaculair, als zeer krap voor de ruiters. In de Grand Prix Special kwamen signalen van zenuwen naar boven, toen Helen Langehanenberg (GER) een programmafout reed op Damond Hill. Verrassend genoeg ging ook Charlotte Dujardin (GBR) met Valegro uit de bocht, maar ze wist Helen achter zich te houden op het scorebord. En de bronzen medaillewinnares Adelinde Cornelissen (NED), die als laatste aankwam op Parzival, maakte precies dezelfde fout, een programmafout, als bij het vorige EK. Drie medaillewinnaars maakten allemaal fouten: een Grand Prix Special om niet te vergeten.

Hopelijk maken de ruiters in augustus geen fouten tijdens het WK van 2022, wanneer op maandag 8 augustus de Grand Prix Special wordt verreden met de top 30 uit de Grand Prix in de strijd om de individuele medailles.

Op dinsdag hebben paarden en ruiters een dagje vrij.

Freestyle in schijnwerpers
De laatste dag van de dressuurcompetitie is de Grand Prix Kür op woensdagavond.

De kür is voor veel toeschouwers een favoriet om naar te kijken. De schoonheid van muziek en beweging, gekoppeld aan creativiteit en topprestaties van de paarden, maken de kür gewoon geweldig en onvoorspelbaar.

Afbeelding
Charlotte Dujardin en Valegro. Foto: aniek1985.

Tijdens Herning 2022 wordt de kür op muziek voor de beste 15 ruiters op woensdagavond in het licht van de schijnwerpers gehouden. Het zal een spectaculaire avond worden voor dressuurliefhebbers, die van de allerbeste dressuur ter wereld zullen genieten.

Goede faciliteiten voor paarden en ruiters
De organisatoren van Herning 2022, Jens Trabjerg (CEO Sport) en Casper Cassøe (CEO Operations), hebben de lat voor de kampioenschappen hoog gelegd. De paarden van het WK worden gehuisvest in permanente stallen.

Naast het Stutteri Ask Stadion, de hoofdring waar de kampioenschappen dressuur en springen zullen worden gehouden, bevinden zich drie inrijringen. Eén inrijring is overdekt en heeft een afmeting van 25 x 70 meter, de andere twee hebben een afmeting van 30 x 70 meter.

De ruiters kunnen binnen in het stallengebouw trainen. Hier zullen vier trainingsringen van 20 x 60 m worden ingericht, alsmede een longeercirkel en een ruimte, waar de paarden kunnen worden losgegooid en de gelegenheid hebben om met de hand te grazen. Naast de trainings- en losrijringen, komt er een café voor ruiters, grooms, eigenaren van de paarden, et cetera.

Ruitersport Festival
Er worden in Herning 23 landen en 100 dressuurruiters verwacht.

Het ECCO FEI WK Herning Denemarken 2022 wordt gehouden in vier disciplines, springen, dressuur, para-dressuur en voltige, van 6 - 14 augustus 2022 en dat alles op één indrukwekkende locatie.

Kaarten voor de dressuurwedstrijden zijn erg gewild, ze zijn nog steeds te verkrijgen.

Ben je nu al nieuwsgierig? Bekijk een exclusieve rondleiding over het terrein.Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Facebook en 20 bezoekers