Gelderse hengst Matiz beoordeeld in de zadelpresentatie

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 101009
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Gelderse hengst Matiz beoordeeld in de zadelpresentatie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-02-22 09:21

KWPN
Fokkerij

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


Na afloop van het meerdaagse voorjaarsonderzoek 2021 van de fokrichting Gelders paard zijn er twee hengsten goedgekeurd. Dit zijn de nu vijfjarige hengsten McKenzy JHL (Alexandro P uit Happines elite IBOP PROK van WV Saron, fokker L. Roerdink uit Groenlo) en Matiz (Eebert uit Honey ster PROK van Vitens, fokker G.H. Hofs uit Varsseveld). McKenzy JHL deed toen een test onder het zadel en Matiz deed een aangespannen test.

Voorwaarde bij goedkeuring voor de Gelderse hengsten is dat de hengsten tijdens het volgende verrichtingsonderzoek twee keer terugkomen naar het KWPN-centrum om zich te presenteren in de andere discipline als waarin ze de meerdaagse test hebben gelopen. Tijdens het meerdaags onderzoek wordt de aanleg als rij- en springpaard getest of de aanleg als aangespannen paard. Indien eigenaar ervoor kiest om tijdens het meerdaagse onderzoek te laten testen op aanleg als rij- en springpaard, dan dient tijdens de twee eendaagse beoordelingen de aanleg als aangespannen paard getest te worden. Indien de eigenaar ervoor kiest om tijdens het meerdaags onderzoek te laten testen op aanleg als aangespannen paard, dan dient tijdens de eendaagse beoordelingen de aanleg als rij- en springpaard getest te worden.

Zadelpresentatie
Begin januari heeft McKenzy JHL, geregistreerd op naam van de combinatie Heuvelman/Leduc uit Haaren én P. Jansen uit Eersel, aan deze voorwaarden voldaan in het aangespannen gedeelte. Door omstandigheden kon Matiz toen niet deelnemen. Woensdagmiddag is de hengst voor de eerste keer onder het zadel getest. Vanwege de weersomstandigheden is er gisteren voor gekozen om dit in de WA-hal te doen. De hengst is beoordeeld op zijn basisgangen en het springen onder het zadel. Volgende week woensdag wordt Matiz voor de tweede keer gepresenteerd en wordt de hengst gereden op het buitenterrein.

Bekijk hier de video.


Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Madelon, Ginny135, Knollboll, Lotje033, pluklief, Roihi, SemrushBot, Zick_Zack en 23 bezoekers