Madeleine Winter – Schulze legt So Unique vast voor Isabell Werth

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
JPitty
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 26649
Geregistreerd: 01-06-10
Woonplaats: Zwolle

Madeleine Winter – Schulze legt So Unique vast voor Isabell Werth

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-02-22 18:48

Eurodressage.com
Sport

Afbeelding
Isabell Werth tijdens de OS 2020 in Tokio, waar zij individueel zilver won.
Foto: Shannon Brinkman/ FEI/ Flickr


Madeleine Winter – Schulze is al jarenlang de sponsor van Isabell Werth, Duitslands meest succesvolle dressuuramazone. Zij heeft nu de 7-jarige goedgekeurde Rijnlanderhengst So Unique vastgelegd voor Isabell.

De hengst So Unique werd geboren in 2015, zijn vader is Sezuan, zijn moeder Daiquiri (Donnerhall x Weltmeyer). Hij werd gefokt door Wilhelm Klausing.

Premium hengst
De voshengst werd bij de Hannoveraner hengstenkeuring in Verden in 2017 benoemd tot goedgekeurde premium hengst. Andreas Helgstrand verhoogde zijn bod op de hengst en kocht hem voor € 650.000 tijdens de veiling, die volgde op de keuring.

So Unique verhuisde naar Denemarken en deed daar zijn 14-dagen aanlegtest. Hij scoorde hier 8.45 voor dressuur en 6.63 voor springen. Bij het najaarsverrichtingsonderzoek voor Deense warmbloedhengsten in November 2018 was hij de best scorende hengst met een totaal van 872.5 punten.

In 2018 werd hij goedgekeurd voor Oldenburg en in 2019 gaf ook het Westfaler stamboek hem een deklicentie. In 2019 kende de Hannoveraner vereniging hem de Weltmeyer Prijs 2019 toe.

Kampioen bij de jonge paarden
So Unique werd in eerste instantie getraind en uitgebracht door Eva Möller. In 2018 won zij met hem de rubriek voor 3-jarigen tijdens de Bundeschampionate.

In 2019 kwam hij slechts één keer uit op een wedstrijd, bij de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden in Ermelo. Hier won hij de pilotproef voor 4-jarigen.

In 2020 kwamen Möller en So Unique terug in de arena. Zij deden mee aan de kwalificaties voor de Bundeschampionate in Munster en Rhede. Tijdens de Bundechampionate in Warendorf won hij de opwarmronde, maar in de finale eindigde hij als tiende.

Warendorf was tot nu toe de laatste wedstrijd van dit paard. So Unique verhuisde daarna naar Denemarken en verdween de afgelopen 1,5 jaar uit de wedstrijdringen.

Isabell Werth
Een maand geleden gingen er geruchten dat Madeleine Winter-Schulze niet alleen Majestic Taonga, maar ook So Unique had gekocht van Helgstrand Dressage in Denemarken. Op dat moment kon Werth de koop van de hengst niet aan Eurodressage bevestigen, omdat de onderhandelingen nog steeds gaande waren.

Echter, vandaag kon Werth eindelijk het mooie nieuws delen dat So Unique officieel was toegevoegd aan haar collectie paarden.

“Ik ben erg, erg blij en dankbaar dat Madeleine dit geweldige, unieke paard voor mij heeft gekocht,” vertelt Werth aan Eurodressage.

Afbeelding

Ik hunker naar vriendschap, wil graag geborgen zijn. Ik deel in jouw blijdschap en ook als er zorgen zijn. Maar vraag niet mijn leven, dat kan ik jou niet geven. Mijn leven is van mij! Van mij! Pia Douwes - Elisabeth - Mijn leven is van mij!
&if=1


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BLEXBot, Geertema en 9 bezoekers