Jan Sonneveld nieuwe penningmeester KNHS

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 102197
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Jan Sonneveld nieuwe penningmeester KNHS

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-02-22 10:16

KNHS
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: ©Jim Hollander /FEI


De Ledenraad van de KNHS heeft donderdagavond 17 februari Jan Sonneveld (1961) benoemd tot nieuwe penningmeester van de KNHS. Hij volgt Hidde Frankena op, die na drie termijnen statutair aftredend was.

De sfeer tijdens de Ledenraadsvergadering in Ermelo was positief en constructief, vertelt Jan Sonneveld. "De korte, formele agenda werd gevolgd door een wat informeler deel in themagroepen. Daarin was ook ruimte voor andere gesprekken. Het werd gewaardeerd dat een fysieke vergadering weer mogelijk was. Dat bracht nieuwe energie." Met toestemming van de Ledenraad vonden eerder al inwerksessies plaats, waardoor Jan al wat vertrouwd kon raken met zijn nieuwe rol.

Brede bedrijfskundige ervaring
Jan Sonneveld heeft aanzienlijke ervaring in het bedrijfsleven. Ook is hij bestuurlijk onderlegd. De vertrouwenscommissie van de KNHS, die zich op voorhand buigt over de kandidaat, noemt hem onder andere een gestructureerde allrounder die gewend is om snel met mensen tot besluiten te komen, een verbinder en een mensenmens. In zijn nieuwe rol komt de brede ervaring van pas, vertelt Sonneveld. "Ik breng bedrijfskundige ervaring mee en heb veel verschillende functies bekleed. Ik ben als medewerker begonnen en heb door hard werken alle lagen doorlopen, tot op directieniveau en bestuursfuncties. Ik ben geen specialist, maar meer een general manager. Ik heb daardoor snel overzicht en zie verbanden. Op die manier kan ik in een organisatie snel verbinding leggen tussen mensen en onderwerpen en relevante vragen stellen."

Paardenkracht
Paarden zijn een rode draad in het leven van de nieuwe penningmeester. "Ik heb van jongs af aan gereden en doe dat nog steeds. Elke week ga ik met een groepje vrienden rijden en dan gaan we het liefst het bos in. Het is altijd recreatief en ik heb daarom geen belangen in de sport. Mijn partner Sara en ik hebben een eigen paard en twee minipaardjes. Vroeger reed ik op de oude manege Hillegersberg en in weekenden en vakanties werkte ik daar ook.

Als kind was ik direct geboeid door paarden. Mijn broer en zus gingen hockeyen, maar ik wilde naar de paarden. Een paard is een machtig dier. De wisselwerking tussen mens en paard vind ik heel bijzonder en uitdagend. Je probeert toch altijd een klik te vinden met het dier. Het is altijd weer anders, ook al rijd je hetzelfde paard.

Paarden hebben me veel gebracht. Ik werkte als tiener op de manege en moest daar al met veel verschillende soorten mensen kunnen omgaan. Daarmee is al vroeg een basis gelegd. Samenwerking en communicatie staan bij mij voorop. Ik denk vaak na over hoe ik iets zelf zou willen horen. Ik probeer me aan te passen aan de degene die ik voor me heb en op die persoon af te stemmen."

Verrijking
In het dagelijks leven begeleidt Sonneveld de integratie van aangekochte bedrijven in het moederbedrijf. "De organisatie koopt met regelmaat andere bedrijven in de dienstverlening. Die worden op een optimale manier geïntegreerd in het moederbedrijf. Het zijn intensieve trajecten onder tijdsdruk waarin ik te maken heb met twee bedrijfsculturen. Ik kom met alles en iedereen in aanraking, van schoonmaak tot financiën. Dat past bij mijn achtergrond, omdat ik met alle disciplines bekend ben. Het is ook heel internationaal. Ik werk hoofdzakelijk vanuit huis met calls vanuit meerdere landen."

Sonneveld komt van een wat abstractere omgeving nu terecht in een heel andere en tastbaardere setting, die van een vereniging, paarden, een hippisch centrum, fysieke vergaderingen. "Het is aantrekkelijk om op heel andere manier ervaring op te doen en mensen te leren kennen. Ik verwacht dat ik mezelf ook zal moeten aanpassen, en dat is altijd goed. Daar leer ik van. Ik denk dat deze rol heel verrijkend zal zijn. Met mijn bedrijfskundige ervaring hoop ik op mijn beurt het nodige terug te kunnen geven aan de KNHS leden."

Meer weten?
Een KNHS bestuurslid wordt in de Ledenraad benoemd voor een periode van drie jaar. Daarna kan iemand twee keer worden herkozen. In het verslag van de KNHS Ledenraadsvergadering die 17 februari plaatsvond staat meer over de benoeming van Jan Sonneveld en de samenstelling van het KNHS Bestuur.

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

❤️ Elizabeth Olsen ❤️ Scarlet Witch ❤️
KLIK --> Volg mijn verhuizing naar een nieuwbouw woning!
Ik zoek een kantoorbaan voor 36/40 uur in de omgeving van Achterveld. Max 30 min reizen. Geen opleiding/ervaring maar wel motivatie om te leren en opleidingen te doen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BabiiVeeraa, beestenfreak, BLEXBot, Bytespider, Freyr, Getty_Maan, Jacksie, MarliesSam, MyWishMax, Slofje, SylS, Thomas5, Wispeltuur en 11 bezoekers