Europa's beste dressuurruiters naar Neumünster voor WB kwalificatie

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 101057
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Europa's beste dressuurruiters naar Neumünster voor WB kwalificatie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-02-22 19:44

Eurodressage
Sport

Afbeelding
Patrik Kittel. Foto: Aniek1985


Het voorlaatste Wereldbekerevenement voor de Wereldbekerfinale van 2022 in Leipzig is nog maar een paar dagen verwijderd: De VR CLASSICS meets FEI Dressage World Cup vindt plaats in de Holstenhallen in Neumünster op 19 en 20 februari 2022.

Het belang in sportief opzicht is groot, aangezien er de laatste tijd weer wereldbekerwedstrijden zijn afgelast, is er maar weinig kans om waardevolle punten te verzamelen om zich te kwalificeren voor de finale van 6-10 april.

Rijders uit elf landen ontmoeten elkaar in Neumunster
De kans die de VR CLASSICS meets FEI Dressage World Cup de internationale dressuursport biedt, wordt dan ook graag aangegrepen. De deelnemers komen uit in totaal elf landen, alleen al in de wereldbekerronde zijn er ruiters uit zeven landen. Dit is een select deelnemersveld, waarbij drie van de vier Duitse ruiters die het EK 2021 in Hagen a.T.W. wonnen de reis naar Sleeswijk-Holstein maken.

Isabell Werth (Rheinberg) is als titelverdedigster al geplaatst voor Leipzig, de vraag is nog wie haar definitieve partner zal zijn. De recordhoudster van de wereldbeker kür in Neumünster staat momenteel nog met drie paarden op de inschrijvingslijst. Jessica von Bredow-Werndl (Aubenhausen) rekent op haar succesvolle partner TSF Dalera BB, Helen Langehanenberg (Billerbeck) neemt de Holsteiner merrie Annabelle mee. Alle drie zijn ze al in topvorm voor de wereldbeker, wat ze bewezen met overwinningen in Lyon, Zakrzow en Madrid. Ook Benjamin Werndl (Aubenhausen) en Famoso OLD zijn geen onbekenden voor succes in de wereldbeker tour.

Denemarken heeft ook een zeer ervaren kampioensteam: Catherine Dufour, die op het EK in Hagen aT.W. in 2021 brons in het team- en individueel klassement en zilver in de Kür won, heeft haar jonge ster Vamos Amigos bij zich. Charlotte Heering en Nanna Skodborg Merrald zullen Bufranco en Blue Hors Zack rijden.

Dressuurfans kunnen ook uitkijken naar de nummer 1 van Zweden, Patrik Kittel en zijn nieuwe vierbenige partner, Blue Hors Zepter. Het duo zal in Neumünster hun eerste wedstrijd rijden. De Olympische amazone Kristy Oatley, die in Hamburg woont maar voor Australië uitkomt, profiteert in Neumünster ook van het thuisvoordeel met haar Du Soleil.

Live gestreamd
Alle wedstrijden van de dressuurversie van de langlopende internationale paardenwedstrijd zijn te zien in de livestream op ClipMyHorse.tv, oftewel FEI-TV. Het programma, dat door de organisatoren samen met partners en sponsors mogelijk wordt gemaakt, omvat in totaal zes wedstrijden verdeeld over twee dagen.

Trouwe partners maken sport mogelijk
Het project zou ondenkbaar zijn zonder de steun van de jarenlange partners en sponsors, in de eerste plaats de Volksbanken Raiffeisenbanken en de VR Bank zwischen den Meeren. De titelsponsor van de VR Classics is een van de belangrijkste supporters van het internationale paardenspektakel in Neumünster.

"Wij zijn erg blij dat de wereldbeker dressuur dit weekend een tussenstop maakt in Neumünster", benadrukt Ulf Paetau voor de titelsponsor, "de Volksbanken Raiffeisenbanken ondersteunen de VR CLASSICS al tientallen jaren en daarom is het geweldig dat we weer topsport kunnen zien. Een aantal toeschouwers zal het genoegen hebben om naar de wereldbeker dressuur te kijken. We kijken er nu al naar uit om hopelijk in 2023 de VR Classics met een vol, geweldig programma terug te zien keren naar Neumünster."

De gezamenlijke inspanning - vooral met de steun van de ruiters en hun sponsoren - en de betrokkenheid van de paardenstad Neumünster bij het evenement maken de dressuurversie van de VR CLASSICS überhaupt mogelijk.

Afbeelding


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: flintstones, KimD, Leliex, Lotje033, Trendiction en 8 bezoekers