Negen van de top 10 wereldranglijst naar The Dutch Masters

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14163
Geregistreerd: 20-04-16

Negen van de top 10 wereldranglijst naar The Dutch Masters

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-02-22 18:05

The Dutch Masters
Sport

Afbeelding
Ben Maher, hier met Explosion W, komt naar The Dutch Masters. Foto: aniek1985.


The Dutch Masters mag rekenen op de deelname van maar liefst negen topruiters uit de top 10 van de wereldranglijst van december 2021 die werd gebruikt voor het uitnodigen van de ruiters. Ben Maher, Daniel Deusser en Martin Fuchs hadden zich al aangemeld, maar nu hebben ook de andere zes zich definitief ingeschreven.

Het veld wordt aangevoerd door de nummer 1 van de wereld, de Zweed Peder Fredricson. De Europees Kampioen van 2017 en de individuele zilveren en gouden teammedaille winnaar van de Olympische Spelen in Tokyo neemt zijn topper Catch Me Not S mee naar de Brabanthallen. Het jaar 2021 was een zeer succesvol jaar voor de Zweed en met de SWB ruin Catch Me Not S (v. Cardento) wist hij ook liefst 3 Grand Prix te winnen. Ook al is dit jaar zijn voornaamste doel de Wereldkampioenschappen in het Deense Herning, kijkt Fredericson enorm uit naar The Dutch Masters: “Ik vind het een geweldig evenement en waardeer het nog steeds enorm dat de organisatie de wedstrijden vorig jaar lieten plaatsvinden ondanks de moeilijke omstandigheden.”

De nummer 3 van de wereld, Fredricson’s landgenoot Henrik von Eckermann, is er ook bij in ‘s-Hertogenbosch. In 2019 wist hij op grootste wijze de Rolex Grand Prix te winnen met Toveks Mary Lou. Von Eckermann, ook lid van het gouden Olympische Zweedse team in Tokyo, heeft zijn basis in Nederland waar hij samen met zijn vrouw, internationaal amazone Janika Sprunger, een stal runt.

De andere vier uit de top 10 zijn de Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli (5), die vorig jaar tweede werd in de Rolex Grand Prix, de Brit Scott Brash (6), de enige ruiter die de Rolex Grand Slam titel tot nu toe wist winnen, de Belg Jérôme Guery (8) en de Franse snelheidsduivel Julien Epaillard (10).

Met ingang van 25 februari wordt door de overheid afscheid genomen van een groot aantal restricties. Dit betekent dat de eerder gestelde limiet van 1.250 toeschouwers per dagdeel uitgebreid kan worden.

Wel wil The Dutch Masters zijn verantwoordelijkheid nemen door het toewijzen van vaste (genummerde) zitplaatsen, en het bieden van de speciale service om eten en drinken te laten bezorgen op de tribune. Tijdens de aangepaste editie van The Dutch Masters komt er een gezellig foodplein met een bar en foodtrucks, een sushi bar en diverse stands. In de piste kan het publiek tijdens de pauze op een groot scherm interviews met ruiters, terugblikken en highlights bekijken. Het is niet helemaal zoals men gewend is van een reguliere editie, maar de Brabantse gezelligheid zal niet ontbreken. Conform de huidige regels heeft men voor toegang geen corona toegangsbewijs nodig.

Voor meer informatie en het bestellen van tickets klik hier.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Articuno, cam, ClaudeBot, janneke584, maitestar23, Mondy, Zick_Zack en 11 bezoekers