Keuren in de VS: Aurora Ster en Tineke Kroon Sport kampioen

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14005
Geregistreerd: 20-04-16

Keuren in de VS: Aurora Ster en Tineke Kroon Sport kampioen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-02-22 17:52

Phryso
Fokkerij

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Renate Zuidema Fotografie.


Op Valentijnsdag had het KFPS-team in de Verenigde Staten een ‘date’ met een groep Friese paarden in Gainsville, Florida. "Er stond een koude harde wind, we hebben deze keer zonder hoedjes gekeurd", vertelt Jolanda Slootjes. "Later op de dag werd het weer beter, echter toen parkeerde een ‘dikke truck zich over onze spullen heen.’ De hoedjes werden uitgedeukt, jasjes afgesopt en nieuw schrijfgerei geregeld. ‘Maar we hebben wel erg gelachen."

Bij de IBOP’s die Jolanda en Piet Bergsma afnamen, scoorde de zesjarige Bucephalus (Julius 586 x Laes 278) 77,5 punten. Het paard van Lisa Baker van Majestic Acres werd Ster met een tweede premie én kampioen bij de ruinen. Dagkampioen werd de met een tweede premie Ster opgenomen Aurora (Goffert 369 x Remmelt 323) van Tammy Ammen uit Johnson City. De zesjarige merrie legde een IBOP af met 75,5 punten. Jeugdkampioen werd enter Pandora D. fan Legend (Jouwe 485 x Hessel 480) die een tweede premie kreeg.

Kroonmerrie Tineke dagkampioen in Ocala
De laatste keuringslocatie tijdens deze trip was in Ocala. "Hier kunnen alle Amerikaanse paarden wel naar toe", aldus Jolanda die een foto meestuurt van de fantastische entourage. "Wat zeg ik, vlieg de Nederlandse paarden ook maar in!"

Op deze prachtige locatie werd Kroonmerrie Tineke van Remmelhausen Kroon Sport (Fetse 349 x Heise 354) dagkampioen. De zestienjarige kreeg een eerste premie, maar kwam tekort om Model te worden. Het reservekampioenschap ging naar Wendy MFR (Hessel 480 x Mintse 384). De zevenjarige merrie van Theresa Alford verdiende 77,5 punten voor haar IBOP en was daarmee de hoogste van de dag. Bij de ruinen werd Willem van Schafer Ster (Bartele 472 x Pier 448) met een tweede premie als beste aangewezen.

Nog twee cursusdagen
Met het feliciteren van de eigenaren en het aanhangen van de linten, zit deze keuringstrip erop voor Piet Bergsma, Jolanda Slootjes en het team van voorbrengers: Germ Aise Bouma, Jalmer de Groot, Eabe van der Veer en Syb Bangma. "We zijn nog twee dagen op pad om cursus te geven en dan komen we naar huis’, vertelt Jolanda. ‘Hopelijk is de storm dan ook gaan liggen."

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Eelmo, Esplendido, IASCrawler, ingetje3012 en 9 bezoekers