Mark Todd stopt als beschermheer World Horse Welfare

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 14027
Geregistreerd: 20-04-16

Mark Todd stopt als beschermheer World Horse Welfare

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-02-22 21:23

Bokt.nl
Algemeen

Afbeelding
Mark Todd, hier met Leonidas II. Foto: © FEI/Libby Law.


Tweevoudig Olympisch kampioen eventing Mark Todd stopt als beschermheer van World Horse Welfare nadat een video circuleerde waarop te zien is hoe hij een paard met een boomtak slaat. De British Horseracing Authority (BHA) heeft Todd voorlopig geschorst. Dit houdt in dat hij niet meer aan wedstrijden mag deelnemen. Er volgt nader onderzoek. De tweevoudig Olympisch kampioen bood al eerder zijn excuses aan voor wat er gebeurd is en volgens een woordvoerder van World Horse Welfare zocht Todd zelf contact met de stichting, nadat de video onder zijn aandacht kwam en legde hij vrijwillig zijn functie neer.

Een woordvoerder van World Horse Welfare beschreef de behandeling van het paard als "verontrustend en onaanvaardbaar", en voegde eraan toe dat het Mark "sierde" dat hij contact opnam met de liefdadigheidsinstelling toen de video onder zijn aandacht kwam, en vrijwillig terugtrad uit zijn rol als beschermheer van World Horse Welfare.

"Er is geen plaats in het partnerschap tussen paard en mens voor dergelijk gebruik van geweld. Mark is het ermee eens dat zijn gedrag fout was en we zijn blij met zijn verontschuldigingen. Mark is een echte paardenman, die veel geeft om paarden en hun welzijn, maar in dit geval heeft hij, door zijn geduld te verliezen of uit frustratie te handelen, zichzelf ernstig in de steek gelaten", zei de woordvoerder. "We moeten allemaal lering trekken uit deze gebeurtenis. Als de paardensport, die wij actief steunen, de acceptatie van het publiek - haar sociale licentie - wil blijven behouden, kan er geen sprake zijn van enige tolerantie voor onaanvaardbare praktijken, hoe ervaren de ruiter of trainer ook is."

Een woordvoerder van de RSPCA vertelde Horse & Hound dat de liefdadigheidsinstelling "op de hoogte" was van het incident, maar dat ze informatie hadden gekregen die erop wees dat het in een ander land (Schotland) was gebeurd.

"Ruiters op dit niveau hebben een grotere verantwoordelijkheid omdat ze rolmodellen zijn en ook een voorbeeld moeten zijn voor de volgende generatie die door onze sport komt", zegt Gemma Stanford, directeur welzijn van de British Horse Society. "Het gedrag van Mark Todd was volstrekt onaanvaardbaar en moet grondig onderzocht worden."

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 96Laura, amber15, Bengell, GumGum Verity, HopeMyDay, MyChoice, Plop1997, Shinedown en 10 bezoekers