Elite Trakehner hengst Sixtus overleden

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
The Scarlet Witch 

Berichten: 99590
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Elite Trakehner hengst Sixtus overleden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-02-22 19:19

Eurodressage
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


Gestüt Hörstein heeft bekend gemaakt dat de Elite Trakehner hengst Sixtus, gisteren op de gezegende leeftijd van 33 jaar is overleden. Sixtus was een in 1989 geboren hengst van Habicht uit Stradelle (v. Ibikus x Masur x Ernest). Hij werd gefokt door Manfred Blomeyer.

Carrière in de springsport
Hij werd reservekampioen van de Trakehner hengstenkeuring Neumunster in 1991 en meteen goedgekeurd voor het Beierse en Arabische (VZAP) stamboek. In 1994 werd hij goedgekeurd voor Hessia en in 1996 volgde Oldenburg.

Sixtus deed zijn 100-dagen verrichtingsonderzoek in Adelheidsdorf in 1992 en behaalde een dressuurindex van 107,59 punten, een springindex van 116,29 punten en een totaalindex van 113,52 punten, waarmee hij 12e van de 55 deelnemende hengsten was.

Zijn sportcarrière begon in 1995 onder Richard Grom in de springsport. Tussen 1996 en 1998 wisselden Grom en Gilbert Bockmann het rijden af. In 1996 nam Sixtus deel aan de Bundeschampionate en het Wereldkampioenschap voor Jonge Springpaarden in België. Sixtus deed zijn laatste wedstrijd in juni 1998 onder Grom op regionale S-niveau.

Elite Hengst
Sixtus, die sinds zijn tweede jaar eigendom was van Wolfgang Diehm en Gestüt Hörstein, heeft in Duitsland 12 gekeurde zonen en 48 dochters met staatspremie voortgebracht.

In 2001 werd hij uitgeroepen tot Trakehner Hengst van het Jaar.

Zijn bekendste nakomelingen waren de internationaal aan de Grand Prix deelnemende hengst Axis (Terhi Stegars), het Para-dressuurpaard Kawango (Hannelore Brenner), alsmede de dekhengsten Buddenbrock, Couracius, Kasparow, en Peron Junior. Hij heeft 312 nakomelingen laten registreren voor de sport bij de Duitse Hippische Federatie. Vijf van hen kwamen uit op S-niveau.

Pensioen en overlijden
In 2017 werd Sixtus van dekdienst ontheven en genoot hij van zijn pensioen als gepensioneerde op zijn forever home. Op de ochtend van 14 februari 2022 werd de 33-jarige Sixtus ingeslapen.

"Tot in de laatste dagen van zijn leven straalde hij onverminderde levensvreugde uit, verblijdde hij degenen die hem omringden en verzorgden met zijn intelligentie en vriendschap, maar plotseling liet hij ons voelen dat het tijd was om hem te laten gaan", aldus Gestüt Hörstein. "Wat blijft zijn de herinneringen aan zijn persoonlijkheid met charisma, aan zijn onmiskenbare aura, waarmee hij elk podium dat hij betrad met grote trots domineerde. Wat ook blijft zijn dankbare herinneringen aan 31 jaar leven samen."

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Afbeelding


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: anjali, Kabayo, MaanNaam, Piekosjj, prugelpiet en 5 bezoekers