Alexander Housen opgenomen in Young Riders Academy Educational Program

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13264
Geregistreerd: 20-04-16

Alexander Housen opgenomen in Young Riders Academy Educational Program

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-02-22 18:47

Equnews
Sport

Afbeelding
Alexander Housen (derde van rechts). Foto: © FEI/Leanjo de Koster.


Jean Maurice Bonneau, Otto Becker en Emile Hendrix, leden van de jury dit jaar, hebben samen met het YRA bestuur, na een zorgvuldige beoordeling van houding, motivatie en technische vaardigheden van de vierentwintig kandidaten, de officiële evaluatie geformuleerd met betrekking tot het Young Riders Academy Team 2022.

Zes van de 24 ruiters zijn doorgedrongen tot het Full Program team: Zoe Osterhoff en Philipp Schultze-Topphof uit Duitsland, Joseph Stockdale uit Groot-Brittannië, Conor McMahon uit Ierland, Sofia Manzetti uit Italië, en Ignatio Astolfi uit Spanje.

Vijf ruiters maken dit jaar deel uit van de ploeg voor het Educational Program: Joanna Schildknecht en Gilles Müller uit Zwitserland, Egor Shchibrik uit Rusland, Alexander Housen uit België en Gaj Riossa uit Slowakije.

"De filosofie achter de oprichting van YRA was zeker het ondersteunen van opkomende talenten; hoewel we in gedachten moeten houden dat, naast technische vaardigheden, andere aspecten essentieel zijn voor het goed beoefenen van onze sport. Gebrek aan steun, psychologische problemen, de regio van herkomst - degenen die in gedecentraliseerde gebieden wonen, hebben minder mogelijkheden om adequate faciliteiten en opleiding te vinden - en, inderdaad, financiële kwesties. Dit zijn de uitgangspunten die ons bij de evaluatie van dit jaar hebben geleid", aldus voorzitter Eleonora Ottaviani.

Emile Hendrix, lid van de jury sinds het eerste jaar, maakt het duidelijk: "Het niveau van de kandidaten neemt duidelijk toe van jaar tot jaar. Het gevolg is dat goed zijn niet genoeg is. De nieuwe jonge ruiters hebben serieuze doelen, en ze willen er hard voor werken. Wij, als toeschouwers, zijn op zoek naar die kwaliteiten die het verschil maken; natuurlijk talenten en doelen, maar ambitie, emotie en management zijn tegenwoordig de sleutel."

"In de eerste plaats wil ik degenen bedanken die in het programma hebben geloofd en het hebben gesteund. Het feit dat alle nationale bonden, ook de grote, hun jonge talenten in het YRA-programma willen opnemen, is inderdaad een bewijs van de geldigheid van het project", bevestigt Otto Becker als lid van de sportploeg.

De slotverklaring komt van vice-voorzitter Breido Graf zu Rantzau, die verklaarde "Het verheugt ons dat zoveel YRA-ruiters met uitstekende resultaten aan grote internationale evenementen hebben deelgenomen, maar het verheugt ons vooral dat zij in menselijk opzicht op de goede weg zijn."

De opleidingsgroep voor 2022 zal worden gecoördineerd door chef d'equipe Jean Maurice Bonneau en zal bestaan uit: Jos Lansink, Franke Sloothaak, Marco Kutcher, Ben, Wim, Gerco Schröder, en, vanaf dit jaar, Rob Ehrens.

Beide teams zullen, zoals gebruikelijk, in de komende maanden in Lugano bijeenkomen voor de aftrap van het programma voor 2022 aan de Franklin Universiteit van Zwitserland. Volgende sessies zullen plaatsvinden in Zweden - Upsala University, Frankrijk - Cadre Noir de Saumur, Zwitserland - FEI Lausanne en Rolex Headquarters in Geneve.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bytespider, ChristaMoor, criollo_yess, maitestar23, Riviera87, scoebje, Tarasflow en 18 bezoekers